Múlt hétvégén kezdetét vette a legtöbb versenyzőt felvonultató hazai drift bajnokság, a Drifted.hu sorozat a Sebesség Fesztivállal.

A fesztivál két napon keresztül várta a kilátogatókra. A megszokott módon, szombaton a drift edzések mellett a Fritzen Fest várta a német autósokat, vasárnap pedig a japán márkák hívei foglalták el a tököli reptér nagy részét. A Red Sun Fest ezúttal a találkozó mellett gyorsulási versennyel és szlalommal várta a felkelő nap országából származó autók tulajdonosait.

Apropó nap: na abból túl sok nem jutott a tököli hétvégére, ellenben felhők, jeges szél és szombaton szemerkélő eső is volt, de szerencsére a borúlátó előrejelzések ellenére megúszta a rendezvény komolyabb zuhé nélkül.

Na és persze nem múlik el úgy tököli drift, hogy ne legyen Carstyling.hu stand a reptér területén. Vasárnap a Carstyling.hu Show and Shine névre keresztelt forgószínpados autó szépségverseny várta a tunereket. A jól ismert hazai építések mellett több, erre a szezonra megújult autó is nevezett a megmérettetésre, melyet jó hangulatban, a Red Sun Festes mezőnnyel közösen bonyolítottunk le. A verdák folyamatosan érkeztek a forgószínpadra - vagy csak az elé a vállalhatatlan hasmagasság miatt – és bemutatták néhány szóban autóikat a közönségnek. Ezúton is nagy köszönet Zolo-nak a speakerkedésért!

Nézzük a díjazottakat:

Legszebb beltér: Gabooooo (VW Passat). Motor: blindmouse (Eclipse GST). Spoiler & Chassis: Nagy Andor (VW Golf). Wheels & Lowering: Magyar Gábor (BMW E46).
Top10: s.martin (Toyota Corolla), T-Boy (Opel Astra), Csurkó Csaba (VW Passat), GSI94 (Opel Astra GSi), Zsíros Gábor (Citroen Xsara), Szilágyi Titanilla (Mazda 323F), Fischer Anna (VW Golf), Airswift (Suzuki Swift), Decsa (Opel Astra).
Best of Show: szly002 (Mercedes W124).

Végezetül nézzük a Drifted.hu bajnokságának első fordulójának eseményeit. A versenyre közel 60 pilóta regisztrált, SemiPro és Street kategóriákban több első versenyes driftert is köszönthettünk. Ismételten remek pályát tűztek ki a szervezők, amelyen nem csak látványosan lehetett tsuiso-zni, hanem gyengébb autókkal is lendületesen tudtak autózni a pilóták. A Pro kategória döntői hozták a legnagyobb izgalmakat, ahol az E30-al versenyző Korin Gábor zsebelte be az elsőséget, második ifj. Molnár András végzett az S13-mal és végül a harmadik helyet Simon Csaba szerezte meg a családi E36-tal. 

A következő Drifted őrület a tököli reptéren június 11-én a Lóerők Éjszakája, de előtte még május elsején Taszáron lesz a Gymhkana bajnokság második fordulója. Mindkettőn újra találkozunk! szemcsó