A Drifting.hu az augusztus 23-i hétvégén rendezte meg 100. versenyét. Mi is lehetett volna méltóbb a 100-as számhoz, mint a már fogalommá vált Trackwood? 36 pro és 32 pro2 pilóta állt rajthoz Máriapócson, hogy ezen a fantasztikus hangulatú éjszakai versenyen megmérettesse magát Európa legjobbjaival.

A rajthoz álló 68 pilótát millió dolog űzte, hajtotta, hogy a legjobbat hozza ki magából: több ezer néző, fantasztikus hangulat, méltó ellenfelek, több százezer forintnyi pénzjutalom és a Trackwood mindenkit magával ragadó hangulata.

Péntek éjjel hatalmas buli és gyönyörű táncos lányok tették még inkább felejthetetlenné az estét. Versenyzők, csapattagok, szerelők, rendezők és szurkolók együtt buliztak és várták, hogy eljöjjön a másnap éjjel, amikor már nem a zene és a forró tánc, hanem az egymásnak feszülő versenyautók hozzák majd az izgalmat.

Már a szombat délután zajló PRO2 csatái is hihetetlen izgalmakat hoztak. Hazánk fiai felvették a kesztyűt lazán a külföldi pilótákkal, így a dobogó első és második fokára is magyar fiú állhatott fel. A Trackwood PRO2 dobogójára végül ők állhattak fel:

  1. Laczkó Ákos
  2. Bognár Barnabás
  3. Peter Kapajcik
  4. David Kamarás
     

Laczkó Ákos így mesélt élményeiről a verseny után: „Igazából csak azzal foglalkoztam egész hétvégén, hogy jól érezzem magam, ami sikerült is és emiatt teljes higgadtsággal tudtam menni végig a kvalifikáción, illetve a csaták során is. Rengeteg tanácsot adott Treitl Tomi, ami szintén nagyon sokat hozzá tett a sikeremhez, valamint a kocsi is tökéletes volt végig, csak tankolnunk és gumiznunk kellett. Innen is nagyon szépen köszönöm a csapatomnak a segítséget! Ezután már csak drukkoltunk. Nagy kedvencem Vigh Csabi, így én neki szurkoltam, de ő sajnos kiesett a top16-ban."

A versenyzői felvonulást követően az est leszállta után végre megkezdődött a PRO pilóták összecsapása. 36 fantasztikus képességű pilóta, hatalmas nevek, bajnokok csaptak össze egymással. Mindenki reménykedett abban, hogy ismét lesz olyan magyar pilóta, aki megszorongatja a legnagyobbakat. A kvalifikáció adott némi reményt erre, hiszen Hutter Ferenc érte el a legmagasabb pontszámot és a legjobb tíz pilóta között négy magyar volt.

Egyszerűen leírhatatlan az az érzés, ahogy a pálya széléről figyeli az ember, amint a több száz lóerős autók sötétben egymástól ténylegesen pár centire haladnak egymástól. Nincs félelem, csak hihetetlen szögek, óriási füst és a győzni akarás. A legjobb magyar pilóta Piskolty Kevin lett ezen a hétvégén, aki megmutatta mindenkinek, hogy ő nem ijed meg senkitől. Trela? Ki az a Trela? Kevin úgy ráautózott sokak kedvenc versenyzőjére, hogy akár át is kopoghatott volna hozzá, a kereke hozzá is ért az Opel ajtajához.

Kevin így mesélt nekünk minderről: „Trelával elképesztő csatát vívtunk! Egy álmom vált valóra azzal, hogy vele mehettem! Az alatt a két kör alatt eszméletlen sokat tanultam! Életem legjobb, legizgalmasabb és legmeghatóbb versenye volt!"

Sajnos Trela most jobbnak bizonyult, így most magyar pilóta nélkül maradt a dobogó. A Trackwood idei versenyén a legjobb PRO pilóták ők lettek:

  1. Marcin Banowicz
  2. Roman Kolesar
  3. Pavel Trela
  4. Piskolty Kevin
     

Pár napja, a Trackwood előtt azt kérdeztük, vajon mire fogunk a legszívesebben visszaemlékezni az idei versennyel kapcsolatban? A táncos lányokra, az óriási szülinapi tortára, a felvonulásra vagy épp Kevin és Trela csatájára? Béres Szabolcs ismét mindent megtett azért, hogy a 100. versenyt méltó módon ünnepeljék meg és a Trackwood továbbra is fogalom maradjon. Mr. Trackwood így fogalmazott: „Megígérhetem mindenki számára, hogy tele vagyunk ötletekkel a jövőre nézve.”