Lengyelország legnagyobb tuning rendezvényét szokásos módon május közepén rendezték meg, ahogy az előzetes beszámolónkból is kiderült, több magyar honfitársunk is kihozta verdáját megmutatni a lengyel közönségnek.

Második alkalommal adott otthont a 2013-ban épült új expo rendezvénykomplexum. A programterv nagy vonalakban ugyanaz volt, mint tavaly, szombat délelőtt 11 órakor vette kezdetét a show. A meghívott és kiállított autókkal viszont már más a helyzet, nagy örömünkre több olyan vasat is kiállítottak, amelyek a korábbi években nem láthattunk, vagy épp drasztikus átalakuláson estek a korábban látottakhoz képest.

A kiállítási területet a megszokott módon osztották fel. Az egyik pavilonban az autógyártók, alkatrész- illetve felniimportőrök standjait találhattuk, itt kapott helyett továbbá egy színpad is, ahol folyamatos programok zajlottak. Nem sok mindent értettünk az elhangzottakból, de láthattunk egy autó teljes átfóliázását, illetve a későbbi díjkiosztó is itt zajlott le.

A másik pavilonban kaptak helyett az amerikai és a tuning építések, a mi standunk is itt volt megtalálható. Az rossz időjárás nem kedvezett különösképpen a kültéri programoknak, a TuningKingz szokásos paravánja is az épület mögött volt felállítva, de csak vasárnap pörögtek ott az események. Az autók felváltva érkeztek és a tulajdonosok néhány mondatban mutatták be autóikat. Később az autós limbó is itt zajlott. A kezdés előtt már sejthető volt, hogy az AMTS-en is szerepelt, aszfaltkarcoló Honda CRX fog nyerni.

Legnagyobb számban a lengyel tunerek voltak, akik nagyon magasra teszik minden évben azt a bizonyos lécet. Igényesen, minőségi alkatrészekből összerakott autókat hoztak, amelyek bármely más földrészen is megállnák a helyüket. Meghívottak között voltak még cseh és szlovák kiállítók is, de tőlük a korábbi években megszokott módon, talán egy kicsivel többet várna az ember.

Nem utolsó sorban pedig akkor nézzük a magyar vasakat közelebbről.
Kezdjük Ricsi háziasított patkányát, a RAT Suzukit. A RATLOOKLUB első embere tréleren hozta ki Lengyelországban igencsak sokkoló autóját. A felcsiszolt karosszéria mellett sok kiegészítő található még az autón, mint például az BMW e36-ről származó hátsó lökös, a háromajtós Swiftről levágott hátsó kerékjárati elem, pink Rover felnik nagy fékekkel, és persze az AMTS-en is látható egy darab átlátszó felni. A beltér pedig a lecsupaszított gyári ülésekkel sokkol, és még sok-sok kiegészítővel. Ricsi szerint Európa egyik legnagyobb RAT autós nemzete Lengyelország, ennek ellenére csak ez az egy "patinás" verda volt kiállítva.

A Suzuki mögött pedig Gábor Passat-ja parkolt a magyar zónában. A földre rakott, matt barnára fóliázott, Bentley felniken guruló B5 is nagyon népszerű volt a kordon nélküli standunkon. Az igényesen bőrözött ülések bánták leginkább a kordonok hiányát, mert az anyós ülésből egy lelkes érdeklődő kitépte az egyik díszkövet.
A Passat mellett parkolt Gábor Skoda Octavia RS kombija. Látogatók folyamatos késztetést éreztek arra, hogy simogassák, megpróbálják lekaparni a meghatározhatatlan színű fóliát az autóról. Érdekes, hogy a magyar példányokon kívül szinte nem is volt fóliázott karosszériás autó kiállítva.

Levente egyes Golf Cabrio-ja is megtalálható volt a magyar vasak között. A gyári Karmann karosszéria elemek mellett az Audi TT felni is hozzátesz az autó megjelenéséhez. A stand egyik legnagyobb szenzációja Levente kutyája, Hengerfej volt. A főtengelyből, hajtókarokból, dugattyúkból összeállított négylábú osztatlan sikert aratott.

Végül nézzük Corri nagy sikert aratott VW Corrodo-ját. Az idehaza már jól ismert VR6 nem csak a közönség, de a pontozóbírák tetszését is elnyerte, ráadásul három díj formájában. A TuningKingz TOP3 Interior díjjal ismerte az teljesen egyedi belsőt: full bőr, egyedi ülések, krómozott bukókeret, stb. A külső megjelenését pedig még két díjjal: az expo legjobb ötösébe is beválogatták, és még a TuningKingz TOP10-be is sikerült bekerülnie. Corrinak innen is gratulálunk!

Vasárnap délután megnéztük az épület előtt kialakított pályán zajló drift bemutatót. A tavalyi évben hatalmas csalódás volt a lengyel drifterek produkciója, de az idén rendesen odatették magukat. Sőt, még a lengyelek büszkesége, Bartosz Ostalowski is tiszteletét tette a rendezvényen és megmutatta, mire is képes kezek nélkül. A lengyel srác évekkel ezelőtt vesztette el mindkét karját egy balesetben, de nem adta fel karrierjét. Nagy élmény volt látni, hogy fel tudja venni a versenyt a többi drift pilótával.

A nap végére összepakoltunk és vártunk arra, hogy kiengedjenek minket az épületből. Végül délután hat óra után felpakoltuk az autókat a trélereknek és elindultunk haza.

Összességben elégedettek voltunk a rendezvénnyel: sok egyedi autó, gyönyörű lengyel nők és persze nagyon finom sörök miatt érdemes lesz útnak indulni jövőre is!