13. alkalommal rendezik meg Lengyelország legnagyobb autós rendezvényét, a Tuning Show Krakówt, ahol természetesen magyar tunerek is kiállítják autóikat.

Ötödik éve kap meghívást magyar csapat, aminek eleget téve 5 autóval vágtunk neki a több, mint 400 km-es útnak. A tavalyi évekkel ellentétben, nem konvojban, hanem külön-külön keltünk útnak. Többeknek nem eset útba a szokásosnak mondható budapesti indulópont, a  Lurdy mélygarázsa, emellett többen döntöttek úgy, hogy inkább tréleren hozzák ki az autójukat, nem kísértve a sorsot, hisz például Corrit tavaly a szlovák rend éber őrei kapcsolták le.

Mi korán megérkeztünk, Leventének volt bőven ideje lemosni, felpolírozni szeretett egyes Golfját. A többiek viszont zárás után érkeztek, és a biztonságiak nem engedték beparkolni őket. Esti szállásfoglalásunkat követően Corri is szerencsésen megérkezett, mindenféle komplikáció nélkül. Viszont az ígért két Mustang nem indult útnak technikai problémák miatt. Pedig a zöld Mustangot nagyon vártuk, hogy megmutassa magát a lengyel közönségnek, hisz az idei Bodensee-n is nagy sikert aratott.

Este pedig mindenki hozta a madárlátta pálinkát, és a frissen vásárolt helyi sörből se volt hiány. De a magyar tuner még ilyenkor is alkot, egy Skoda első fényszóróira kerültek sötétítő fóliák, ami persze ilyen alkoholmennyiség mellett azért hagyott némi kívánni valót maga után.
Szombat reggel nyitás előtt, akik még nem tudtak beparkolni a pavilonba, elfoglalták helyüket a magyar standon. Az időjárás hasonló a magyarországihoz: hideg és szeles. Ezért nem nagyon örülünk, hogy a bejárat mellé tették a standunkat. 

További képek és beszámoló hamarosan...