Minden eddiginél nagyobb sikerrel zárt kontinensünk legnagyobb tuning autós kiállítása a Tuning World Bodensee, melyre az AMTS színeiben idén is saját standdal, valamint két ETS-es autóval érkeztünk.

Olvasd el beszámolónk első és második részét is!

A németek két szépségversennyel, a klubos autók közt folyó Yokohama Tuning Award-dal és az European Tuning Showdown-nal is vonzzák a tunereket a Bodeni-tó partjára, szerte Európából. Nagyobb respektje természetesen az utóbbinak van, melyre tényleg a kontinens legszebb vasai kapnak meghívót: az ETS szervezői egész szezonban a különböző kiállításokat járják, hogy összeválogassák a résztvevőket. Rendszeres vendégei, sőt zsűritagjai az AMTS-es Show and Shine versenyeknek is, így kerülhetett két hazai tuner - Bara Laci és Vinyus - is az indulók közé, akik igen szép helyezéssel, a TOP16-ban végeztek Európa legjobbjai között.

Ha pedig már szépségverseny, ott van a 2006 óta zajló Miss Tuning a szebbik nem számára. Az évek óta az egyik legerősebb PR-eszközként működő naptár köré igen komoly körítést kapott ez a program: a győztes lány nem csak komoly díjakkal gazdagodik, de egy évig képviseli a rendezvényt szerte Európában, a Tuning World Bodensee nagyköveteként. Meglepő, hogy a németeken kívül alig-alig vannak indulók a nemzetközinek hirdetett versenyen, idén is csak a magyar lány, Burján Ivett volt kakukktojás. Ivett a Miss AMTS királynőjeként jutott ki, a versenyen pedig a harmadik helyezést szerezte meg.

A legfontosabb programokon túl is rengeteg látnivaló várja még a kilátogatókat évről-évre. Odakint - valóban látványos - tempós drift bemutatók és drift taxi várja az adrenalinra éhes közönséget, a Performance Dome névre keresztelt arénában lowrider show és különböző zenés-táncos bemutatók váltják egymást. A nulladik napon pedig itt mutatkoztak be a közönségnek a Gumball 3000 rallye résztvevői is. Na és ne feledjük az esti bulikat sem, mely pénteken és szombaton is nyitva állnak a résztvevők számára.

Akárhogyan is nézzük, évről-évre Bodensee-n gyűlnek össze Európa legszebb tuning autói - vagy legalábbis showautói - mellettük azonban a több, mint 150 klubos stand is bőven tartogat vizuális élményanyagot. A szintén erősen nemzetközi felhozatalban számos gép fedezhető fel a korábbi Euopean Tuning Showdown-ok mezőnyéből is, rengeteg új és persze már évek óta alakuló építéssel egyetemben.

Galériánkban ismét közülük láthattok még egy jó nagy adaggal, a képek jelentős részéért pedig nagy köszönet a Szabó Gábor Photography-nek!