Európa legnagyobb, tisztán autó tuning tematikájú show-ja, a Tuning World Bodensee sikerét vitathatalanul az évről-évre mind színesebb képet mutató klubos felhozatal alapozza meg. A Messe Friedrichshafen négy, "A" jelű csarnokát megtöltő gépparkra ezúttal sem lehetett panasz, azonban csak magában az autók miatt aligha járnának vissza a látogatók és a résztvevők akár több ezer kilométerről a a Bódeni-tó mellé.

Ismerve főként a hazai szokásokat, kötözködni valót bizonyára igen sokan találhatnának itt is a közösségi oldalak gép elől mindig nagyszájú hősei. Valóban, nagyon sok autó alig módosult, vagy akár teljesen azonos a korábbi években látottakkal, a kiállító klubok listája, sőt, elrendezése is gyakorlatilag hangra egyezik a tavalyival és van azért pár, csak alapfokon megépített, vagy éppen igénytelen jármű is kint. Ismerős "problémák" igaz?

Mindezek persze legfőképp azoknak szúrnak szemet, akik hozzánk hasonlóan állandó résztvevői a kiállításnak. Az azonban biztos, hogy ezek miatt eszünk ágában sem lenne kihagyni Bodensee-t - még akkor sem, ha egyébként semmilyen partnerség nem kötne minket a rendezvényhez. Egyrészről, újdonságokban így is bőven ad annyit a dolog, amelyek miatt már csak magában megéri a kilátogatást.

Másrészt pedig, ami több ezer kiállítóval és több, mint 100.000 látogatóval együtt idehoz minket immáron tizedik éve, az maga az élmény, amit csak az tapasztal meg igazán, aki legalább egyszer részt vett már a Tuning World Bodensee-n. Egy hamisítatlan hangulat, amely pont itt, a klubos csarnokok kavalkádjában csúcsosodik ki, ezernyi hihetetlen ötlet, akár a standokat, akár az autókat illetően, melyeknek egy körbejárással maximum a töredékét fedezheti fel az ember.

A Club Scene csarnokaiban évről-évre kiállító "mag" mellett, mindig képes jelentősen megújulni felhozatal, így nagyon sok, eddig sehol nem látott építéssel találkozhattunk idén is. Ami viszont feltűnően erős volt, azt az autók körítése adta. Ennyi komolyan megépített, hihetetlenül kreatív standot talán még sosem láttunk ezen a kiállításon, a klubok zöme nagyon komolyan kitett magáért.

Háttérben a Fekete Gyöngy, jó 10 méteres árbóccal, a hátuljában pedig tortugai bárral

Vízzel kompletten feltöltött stand, helyre kis stéggel a közepén

Karácsonyi dekor, faházzal, karácsonyfával és téli hangulattal

Lovagi torna hangulat, fegyverekkel, bőségtállal és minden létező kellékkel együtt

Annyi biztos, hogy Európában sehol máshol nem tapasztalni ehhez foghatóan színes kavalkádot, mindehhez pedig kötelezően társul ugyanaz elmaradhatatlan bandázás, ami egyébként főként a találkozók sajátja. Így áll össze kerek egésszé és minden évben felejthetetlen élménnyé Bodensee klubos részlege, mely első, 2007-es látogatásunk óta vonz minket a Messe Friedrichshafen kapuin belülre.

Galériánkban a Club Scene pavilonjainak képanyagát találjátok, hamarosan érkezik a többi fotó is!