Habár kissé hendikepesen indult, idén is hatalmas sikerrel zárt kontinensünk legnagyobb, tisztán tuning autós kiállítása a Tuning World Bodensee, melyre a korábbi évekhez hasonlóan saját standdal érkeztünk, az AMTS színeiben.

A Messe Friedrichshafen jól ismert komplexumát immáron 17. éve megtöltő fieszta ezúttal több szempontból is rendhagyó módon került megrendezésre. Az egyik legjelentősebb változást a show időtartama jelentette: a németek ilyenkor szokásos nemzeti ünnepe most június elejére esett, így - története során először - négy helyett csak háromnapos bulit tartottak a Bodeni-tó partján.

A változás jócskán meglátszott a közönség eloszlásában is. Pénteken szinte alig voltak látogatók, szombaton és vasárnap viszont gyakorlatilag lépni sem lehetett a tömegtől - emellett viszont az is igaz, hogy a létszám cirka 15.000 fővel elmaradt a tavalyi évben látottaktól. Ezúttal összesen 82.300 autófanatikus volt kíváncsi a show-ra, amihez minden bizonnyal köze volt az extrém hideg és gyakorlatilag végig esős (sőt, néha havas esős) időjárásnak is.

Felhozatal és koncepció szempontjából ugyanakkor vitathatatlanul ez volt az utóbbi évek legnagyobb Tuning World Bodensee-je. Több, mint 1.300 autó került kiállításra, a rendezvény gerincét alkotó tuning klubok - összesen 156-an - pedig mind az 5 nagy,  "A" jelű csarnokot megtöltötték

Szintén csordultig teltek a főként céges kiállítóknak helyt adó "B" csarnokok is, ide vadonatúj tematikaként érkezett a 100%-ig a fitment témakörének szentelt Style Mile pavilon, valamint az ETS mellett helyet foglaló eSports Circuit. Utóbbi egy kommentátorok által kísért, nemzetközi szimulátorbajnokságot takart, melyet bárki élőben követhetett az e célból kialakított aréna felett elhelyezett óriás kivetítőn.

A németek két szépségversennyel, a klubos autók közt folyó Tuning Awarddal és az European Tuning Showdown-nal is vonzzák a tunereket a Bodeni-tó partjára, szerte Európából. Aki kicsit jártasabb a rendezvényben, annak biztosan rögtön feltűnik, hogy az előbbiből hiányzik a kezdetektől megszokott Yokohama márkanév. A neves abroncsgyártó úgy fest, idén kiszállt a rendezvény támogatói közül, ezáltal viszont sajnos maga a verseny is vérszegényebb lett. Idán csupán egy overall TOP 100-at hirdettek, mellőzve bármiféle márkára, vagy átalakításra vonatkozó kategorizálást.

Habár több, mint ezer autó közül ide is nagy megtiszteltetés bekerülni, ez a megmérettetés ebben a formában leginkább a showautókra fókuszál: számos exkluzív, egyébként díjat érdemlő építés nem került be így a pixisbe, ami nem biztos, hogy szerencsés húzás a klubos szcéna tekintetében.

Nagyobb respektje természetesen a külön csarnokban zajló European Tuning Showdown-nak van, melyre a kontinens legszebb vasai kapnak meghívót: az ETS szervezői egész szezonban a különböző kiállításokat járják, hogy összeválogassák a résztvevőket. Rendszeres vendégei, sőt zsűritagjai az AMTS-es Show and Shine versenyeknek is.

A felhozatal itt egy kicsivel mintha gyengébb lett volna, mint egy évvel ezelőtt, mindehhez hozzátett az is, hogy - bizonyára a redukált nyitva tartás miatt - ezúttal csak 48 induló volt a szokásos 64 helyett.

Szépségversenyek szempontjából pedig itt van még a 2006 óta zajló Miss Tuning is, az autók helyett a hölgyek számára. Az évek óta az egyik legerősebb PR-eszközként működő naptár köré igen komoly körítést kapott ez a program: a győztes lány nem csak komoly díjakkal gazdagodik, de egy évig képviseli a rendezvényt szerte Európában, a Tuning World Bodensee nagyköveteként. Meglepő, hogy a németeken kívül alig-alig vannak indulók a nemzetközinek hirdetett versenyen, idén is csak az egy szem magyar lány, Tímár Zsuzsanna volt kakukktojás. A verseny győztese egyébként ismét egy szőke, német lány, Vanessa Knauf lett.

A legfontosabb programokon túl is rengeteg látnivaló várja még a kilátogatókat évről-évre. Odakint - valóban látványos - tempós drift bemutatók és drift taxi várja az adrenalinra éhes közönséget, melyet a szakadó eső ellenére is mindig rengetegen néztek  a csordultig telt lelátókról. A hajdanában Performance Dome névre keresztelt csarnok VIP tuning parkolóként működött tovább, a korábban itt látható lowrider show és különböző zenés-táncos bemutatók pedig a Miss Tuning színpadához költöztek át.

Ami viszont visszatért a gyökerekhez, az a szokásos show afterparty volt, melyet két év tévelygés után végre ismét a pavilonon belül szerveztek meg.

Akárhogyan is nézzük, évről-évre Bodensee-n gyűlnek össze Európa legszebb tuning autói - vagy legalábbis showautói - mellettük pedig a rengeteg látványosan megépített klubos stand is bőven tartogat vizuális élményanyagot. A szintén erősen nemzetközi felhozatalban számos gép fedezhető fel a korábbi Euopean Tuning Showdown-ok mezőnyéből is, rengeteg új és persze már évek óta alakuló építéssel egyetemben.

Összefoglaló galériánkban ismét közülük láthattok egy jó nagy adaggal, megspékelve a céges csarnokok felhozatalával. A jövő évi Tuning World Bodensee ismét május legelejére esik - az viszont egyelőre kérdéses, hogy visszatér-e a négynapos rendezvény, vagy marad az idén - végül is - jól bevált konstrukció.

További részletek, több mint 500 kép formájában a galériában!