Európa legnagyobb tuning show-ja, a Tuning World Bodensee hosszú évek óta tartozik a kötelező programjaink közé. A kiállítás egyik legújabb tematikája, a Style Mile a 2019-es, egycsarnokos debütálás óta többszörösére növekedett. Nem is véletlenül!

A főként "utcai" tuning, valamint a stance gépjárművek témakörének szentelt tematika egyfajta átmenetet képez a magánautós és a klubos pavilonok között. A hangsúly itt egyetlen fontos fogalmon köré összpontosul, ez pedig maga a fitment: első blikkre mintha csak egy fedett pályás Wörthersee Tour keretei közé csöppentünk volna, merészebbnél-merészebb felni- és robbantott gumi kombók figyeltek mindenfelé, teljesen márkafüggetlen koncepció szerint.

A népszerű osztrák találkozó a jól ismert okok miatt sajnos már sem hivatalosan, sem illegálisan nem kerül megrendezésre évek óta, ezt a hiányt viszont láthatóan jól pótolja a Tuning World Bodensee saját, beltéri fesztiválja. Tavaly pillanatok alatt telt meg három pavilon ezekkel a vasakkal, idén pedig már 4 csarnokot, egy teljes foyert, valamint az European Tuning Showdown placcának cirka felét tette ki a Style Mile.

A koncepció azonban már merőben más volt, mint a korábbiakban. Míg legutóbb főként csak magánautós felhozatalt találtunk itt, mára európai klubok tucatjai állítottak ki, olyan nevekkel, mint a Camber, a Pipifein, a  CAtuned, a Whysobroke, vagy éppen a TOFU Garage. A csapatok többsége komoly standdal, zenével, saját merchandize termékekkel jelent meg odakint, zárás után pedig komoly afterparty-k keretei között gyűltek össze a tunerek odabent.

A hangulat hihetetlen volt, ha meg kéne fogni, valahol a Wörthi week before és az Ultrace különleges ötvözetére hajazott az egész. Mindehhez pedig nem csak az autók, hanem maguk az arcok is kellettek, akik összegyűltek ezekben a csarnokokban. Kíváncsian várjuk, hova tud még jövőre fejlődni ez a tematika, de egyáltalán nem csodálkoznánk, ha még nagyobb szeletet harapna ki az évtizedek alatt kissé már megfáradt Club Scene témaköréből.

A Style Mile megálmodója, Sven Shulcz neve bizonyára sokunk számára ismerősen cseng, hiszen rendszeres vendége és zsűritagja az AMTS autós szépségversenyének is. Ő a felelős továbbá az Essen Motor Show hasonló felhozatallal operáló Tuning Xperience kiállításáért is, így nála alkalmasabb személy aligha akadhatott volna az ide passzoló magánautók és csoportosulások összerántására.

Galériánkban cirka 300 fotót találtok a Style Mile kiállított gépeiből.