Április második hétvégéjén hagyományszerűen Balatonfüreden, a Kisfaludy Strand parkolójában került megrendezésre a tavasz egyik legnagyobb hazai tuning találkozója.

Immáron nyolcadik alkalommal gyűltek össze a vasak az ország minden pontjáról a jól bevált helyszínen, habár a szervezőknek igen sok dolga akadt a tereprendezéssel a közeli építkezés "hagyatékának" köszönhetően. A hangsúly és a látnivalók zöme ezúttal nem a betonos zónákra, hanem a tavaly beújított "nagy füves placc" területére tolódott át, mely érezhetően sűrűbben telt meg autókkal, mint az elmúlt évben.

A tavalyi központi helyet teljes egészében por és murva borította, a szervezők mégis hajnalig egyengették a terepet, hogy ez is elfoglalható legyen, ha esetleg ismét rekordszámú kiállító érkezik. Nos, ez be is következett: kora délután már egy csavarkulcsot nehezen lehetett leejteni az autóktól, a remek tavaszi idő ismét sokakat vonzott a Magyar Tenger partjára.

A felhozatal szokás szerint meglehetősen vegyes volt, a legmagasabb kategóriás gépek mellett bőven voltak alap tuningos járművek is, de számos egyedi építés is volt kint, akiket még az AMTS-en sem láttunk az elmúlt 10 évben. A résztvevők zöme klubos keretek között lepte el a helyszínt, egyéniben főleg a különböző versenyekre - szokás szerint szépség és DB Race hangnyomás - érkeztek a résztvevők.

A hangulatról és a zenei aláfestésről ez alkalommal is a Happy DJ's Team csapata gondoskodott, programok terén pedig új belépőként Erdős Csaba streetfighter bemutatója gazdagította a repertoárt. Természetesen volt szexi autómosás idén is, ezúttal a tavalyinál klasszisokkal jobb minőségben, a MED Angels jóvoltából. Végül pedig nem tudni, hogy a "hivatalos" programok közé tartozott-e, de sor került még némi BMW-s gumiégetésre is a motoros betoncsíkon.

Összességében ismét egy remek hangulatú találkozót hozott össze Csaszi és csapata, mind programok, mind szervezettség szempontjából érezhető volt a fejlődés az eddigiekhez képest. Ezúton is köszönjük a meghívást, összefoglalásként pedig fogadjátok sok szeretettel a helyszínen készített galériánkat.