Szeptember közepén, immáron negyedik alkalommal lepték el Volkswagenek a Hungaroringet. A Volkswagen Magyarország által fémjelzett rendezvény mára a legnagyobb márkatalálkozóvá nőtte ki magát, hiszen idén nem csak Golfok, hanem más típusok is megtalálhatóak voltak a mogyoródi speedway-en.

A kezdeti szemerkélés után végig napsütéses szombat a szokásosnak mondható sajtótájékoztatóval kezdődött a VIP részlegen, ahol hivatalosan is megnyitották az eseményt és bemutatták a négy új modellt a márka palettájáról. Lehullott a lepel az új GTE Passatról, az új Touranról, az új Multivanról és a Golf R400-ról. Utóbbi nem más, mint minden idők legerősebb gyári Golfja, 420 lóerejével a jövő év elejére várható a kereskedésekbe.

A 2012-ben még csak Golf Találkozóként működő rendezvény kezdetben kizárólag a típus szerelmeseinek kedvezett. Ez annyiban nem változott, hogy idén is ők kapták a legnagyobb hangsúlyt: minden más típusnál több volt odakint a népszerű modell generációiból. Az előzetesen válogatott 300 példány szinte teljesen meg is töltötte a paddock területét. A Golfok mellett Passat, Sirocco, Corrado, Bora, Jetta, Vento, Bogár, Transporter és a 40. születésnapját ünneplő Polo típustalálkozókra is sor került. A boxokban pedig - az oldtimerek mellett - több frissített modellt is kiállítottak.

A szokásos felvonulás se maradhatott el, idén már viszont nem csak Golfokkal lehetett csapatni, hanem a többi típust is felengedték a pályára, így szinte egész nap zajlottak a felvonulások az aszfaltcsíkon. A nap végén Sub Bass Monster koncert zárta a programokat, majd kisorsolták a tombolát is, melynek fődíja stílszerűen egy Golf 4 Cabrio volt.

Az év egyik legszínvonalasabb autós rendezvényén vagyunk túl, remek kikapcsolódás volt akár kisgyermekes családoknak is. A komoly  tuning építések mellett a nagy becsben őrzött, gyári állapotú koros fauvékat is jelentős érdeklődés övezte. Reméljük, hogy ez a rendezvénysorozat töretlenül folytatódik jövőre is és szeptemberében egy hasonlóan remek VW-találkozóról számolhatunk be.

By: Tamaskovics Zoltán Photo. Ütős autód van? Szeretnél róla egy profi képsorozatot? Jelentkezz fotózásra privátban T.a.m.a.s.-nál, azonnal!