Nem sokan lehettek a hazai VW-konszern rajongók közül, akik ne hallottak volna a Porsche Hungária október közepére szervezett nagyszabású rendezvényéről, Magyarország eddigi legnépesebb Golf Találkozójáról.

A több száz típusbeli járművet felsorakoztató összejövetel helyszínéül a Hungaroring szolgált, az pedig rögtön látszott, hogy a szervezők semmit sem bízták a véletlenre. A hibátlan lebonyolításról népes staff gondoskodott, a technikai megoldások - óriás kivetítők, nagy színpad, hangosítás, valamint a boxokban felvonultatott infrastruktúra - az egyik legkomolyabb rákészülésről adott tanúbizonyságot, amit ezen a versenypályán eddigi történetünk során láthattunk.

Mindez pedig nem volt véletlen: a fő apropót nem kisebb esemény jelentette, mint a Volkwsagen Golf 7-es hivatalos hazai premierje. Az autó először zárt sajtótájékoztatón, a média részére mutatkozott be, majd a kint, a Tuning Show-ról ismerős forgószínpadon a nagyközönség előtt is leleplezték a gépet.

A bemutató köré szervezett országos típustalálkozóra több ezer Golf tulajdonos regisztrált, közülük összesen 400 számára volt adott a lehetőség, hogy Hungaroring depó részének belső parkolóiban állítsák ki járműveiket, és vehessenek részt a ringes élményautózásban. A rengeteg Golf szépen megtöltötte a paddockot, annyi biztos, hogy sem járművek, sem látogatók tekintetében, az évekkel ezelőtti EVO Gyorsulási Versenyek fénykora óta nem láttunk ilyen mennyiséget.

Az autók előzetes regisztráció alapján, több turnusban indulhattak neki a ringnek, továbbá sor került egy tiszteletkörre is, amikor a fenti parkolóban álló 250 Golf mindegyike a pályán volt. A legrizikósabb szakaszokon a szervezők akadályokkal lassították az iramot, egy-két veszélytelenebb kipörgést leszámítva nem is történt komolyabb probléma a pályázás során.

Látnivalókból a boxokban sem volt hiány. A mindenféle színben bemutatott új hetes mellett a Golf történelme is végigkövethető volt, melyhez egyenesen a wolfsburgi gyárból is hoztak patika állapotban ragyogó, eredeti modelleket. A másik fő, külföldről érkezett attrakció a márka Nürburgringen bizonyított versenyautója, a 440 lóerős, összkerekes Golf24 volt.

A Magyarországi Bogarasok Klubjának köszönhetően egy kis retró autókiállítást tekinthettünk meg, volt természetesen Volkswagen shop, a Carstyling.hu / Tuning Show boxokban pedig partnereink, köztük a Gálffy Tuning / ESX Audio, a CMP Multimédia, valamint a BG Tuning co. állítottak ki. Utóbbi céghez kapcsolódva, egyedi programként itt került sor az élő autóépítésre, mely során a BG Tuning Golf 4-ese épült át bodykit, kipufogó, futómű, felnik és installáció tekintetében, mindössze egy nap leforgása alatt!

Szintén a boxunkban került kiállításra az a Golf I-es, melyet tombolájával egyik szerencsés látogató nyerhetett meg a nap végén.

Volt továbbá ingyenes gyorsszervíz és diagnosztika, vezetéstechnikai tréning, gokart, valamint családi programok is, a napot pedig Máté Péter és Cserháti Zsuzsa emlékkoncert zárta.

A - szerencsére - kellemes időjárás mellett lezajlott Golf Találkozó mindössze 100 Ft-os belépővel volt látogatható, amiért egy igazán színvonalas, tartalmas napon vehetett részt mindenki, aki a Hungaroringet választotta szombati programként.

Azt hiszem nem csak a saját nevünkben beszélünk, ha azt mondjuk, hogy örömmel néznénk elébe egy jövő évi folytatásnak is!

További részletek a galériában, ahol cirka 450 fotót találtok a felhozatalról!