Japán gépekből nem volt hiány

WEKFEST... a hangzatos nevű rendezvény, amiről valamilyen szinten már garantáltan mindenki hallott, aki kicsit is érdekel az átépített autók világa. Idén az a szerencse ért, hogy a floridai állomást testközelből is sikerült megtekinteni!

A WEKFEST hét éve, egy San Francisco-beli parkolóházban tartott kis találkozóból nőtte ki magát. Nem kellett sok idő hozzá, hogy az egész kontinensen átívelő sorozat legyen belőle, sőt, a hat USA-ban található helyszín mellett 2011-től már egy japán fordulót is beiktatnak. A legfrissebb állomás pedig Florida, mely 2014-ben csatlakozott, a remek klíma miatt (is) tökéletes szezonzáróként.

Már maga a bepakolás is élményszámba ment

A WEKFEST jellegét tekintve egy "elit" találkozókból álló sorozat, mely sokkal inkább a helyi közösség tunereinek szól, mint a látogatóknak. A belépőjegy - legalábbis magyar pénztárcával gondolkozva - meglehetősen drágának mondható (20 dollár a jegy, további 5 a parkolás, tehát egy jó 7.500 Ft / fő), ezért pedig egy mindössze öt órán keresztül nyitva tartó, vasárnap délutáni autókiállítást tekinthet meg az átlagpolgár, bármiféle program nélkül.

Persze, aki igazán benne van a témában, annak bőven megér ennyit a felhozatal. A WEKFEST egyik fő ismertetőjegye a rendkívül szigorú elbírálási rendszer, így odabent valóban csak a "krém" foglalhat helyet. Nem véletlen hirdették például a floridai eseményt is a keleti part legkomolyabb építéseivel - nos, a látottakra alapozva én ezt simán bekajáltam.

Emlékeztek még az airride-os BMW i8-asra a SEMA Show-ról? Már VOSSEN-eken feszít!

A felvonultatott autóparkot tekintve - habár ezt külön sehol nem hangsúlyozzák - a WEKFEST elég erőteljesen import találkozó, azon belül is az utcai vonalat felölelő rendezvény. Amerikai gyártmányba elvétve botlani csak a kiállított vasak között, melyek gyakorlatilag mindegyike a saját lábán érkezett a Palm Beach Convetion Center nagycsarnokába.

A meglehetősen félhomályos helyszín méretre körülbelül a Hungexpo "B" és "D" pavilonja közé tehető, a rendelkezésre álló területet viszont valami hihetetlen módon megtömték a szervezők, a közlekedők rovására. A beállás is csak szigorú, jól megtervezett menetrend szerint működhetett, aki a pavilon közepére került, garantáltan az utolsók között gurulhatott ki onnan.

A tuning Hondákat fikázóknak melegen ajánlott lenne ellátogatni egy ilyen rendezvényre

RX7-es Mazdák, az erősebbik fajtából

Itt valóban kisebbségben voltak a normál offsetes autók

Szívó-üzemú Honda S2000 nem is volt. Ez a darabka például 800+ lóerős

Vaskalapos BMW-fanok inkább görgessenek tovább :)

Személyes kedvenc: Nissan 350Z "Bananas", korábban már postoltunk is róla

A következő részben rátérünk a felhozatal elemzésére, addig is - két bejgli között - jó lapozgatást fotóink első feléhez, amit a galériában találtok!

Folytatása követketkezik!