Úgy tűnik, Balatonfüred az a hely, amibe rendszeresen beletörik a meteorológusok bicskája. A tavalyi, botrányos kilátásokhoz hasonlóan, idén sem sok jóval kecsegtetett az előrejelzés, hogy aztán egy remek, leginkább napsütéses szombatot töltsünk a Magyar Tenger melletti legnagyobb autós eseményen.

Bizony, idén jubilált a Balatonfüredi Tuning Találkozó, mely már hosszú évek óta kötelező áprilisi program csapatunk számára is. Az AMTS-t követően hagyományszerűen ez az első nagyszabású autós összejövetel, melyre országos szinten megmozdulnak hazánk átépített autói és klubjai - sőt, egyre többen a határon túlról is.

Azon igazság szerint már meg sem lepődtünk, hogy több milliméter csapadékot jósoltak a Húsvétot egy nappal megelőző esemény időpontjára, de ezzel láthatóan nem csak mi voltunk így. Habár hajnali érkezésünkkor még szemerkélt némi eső, nyitásra szépen felszakadozott a felhőzet és remek pólós idő várta a látogatókat egész nap, ráadásul a tavalyi erős szél nélkül.

A Kisfaludy strand jól ismert parkolója, valamint a hozzá tartozó hatalmas zöld terület pillanatok alatt megtelt járművekkel. Érzésre jóval többen voltak, mint a tavalyi felvonáson, dél tájékán már igencsak bajos volt helyet találni a kiállítók között.

Felhozatal terén a treffen a már megszokott sémát követte: Balatonfüred legalább annyira klubos, mint tuning találkozó, igen nagy számban érkeztek különböző autós csoportosulások is, nem feltétlenül átépített gépekkel. Na és persze ott voltak a hifire kihegyezett vasak is, melyek a hangnyomás versenyt vették célkeresztbe.

Ha pedig már a programoknál tartunk, e téren ezúttal is Erdős Csaba és csapatának kaszkadőrmutatványai kapták a főszerepet, akik egy jó háromnegyed órás streetfighter show-val örvendeztették meg a közönséget. Újdonságot a gokart bemutató, valamint a gokartozás jelentett, melyen bárki baráti árakon próbákhatta ki magát az autóktól még szabadon maradt "stunt" területen. A hangulatos atmoszférától a Happy DJ's Team jól bevált szettje gondoskodott, a látogatók pedig számos kiállító standján - közöttük a miénken is - válogathattak a hazavihető relikviákból.

Szintén új volt - legalábbis személy szerint idén szembesültem vele ebben a formában először - a szépségverseny lebonyolítása is, ami ezúttal nem a hangosítós sátor előtt, hanem nagy füves placc egyik szegletében folyt. A nevezők egymás után gurultak be a zsűri elé és kapták meg értékelésüket a nap folyamán, hogy a szokásos rengeteg kategóriás szépségversenyben elismerést szerezhessenek. A nagy létszám miatt bizonyára szükség is volt rá, hogy kissé szeparálódjon ez a versenyszám, annyi biztos, hogy ez már nem az 1-2 óra alatt lezavarható mutatvány. A kategóriák között egyébként örömmel fedeztem fel ezúttal is a Carstylingról ismert "Tuned", "X-trem", "Top Tuner" és "Saloon" opciókat :)

A rendezvényt szokás szerint az erdményhirdetés, valamint a tombola zárta, majd pedig - szerencsére csak végszóra - egy kiadós zuhé, ami már inkább csak a szervezők orra alá tört borsot az összepakolásnál. Összességében idén is egy remek napot töltöttünk Füreden - ezúton is nagy köszönet illeti a szervezőket a meghívásért - és már lehet készülni a csapat következő treffenjére, mely a másik nagy hazai tó partján, Velencén kerül majd sor.

További részletek a galériában!