A Trónok Harca legújabb évada előtti utolsó szombaton került sor hazánk hasonlóan várt nagy autós összeröffenésére, a Balatonfüredi Tuning Találkozóra. A közös pontot a kettőben sajnos leginkább az időjárásban fedezhettük fel: eljött a tél.

A Kisfaludy strand parkolójában szerveződő talinak évek óta állandó látogatói vagyunk mi is, az AMTS-t követően hagyományszerűen ez az első nagyszabású autós összejövetel, melyre országos szinten megmozdulnak hazánk átépített autói és klubjai. 

A füredi bulikat sajnos az elmúlt években sem fogadta igazán kegyeibe a meteorológia. Hosszú idő után, talán a tavalyi rendezvényen volt igazán jó idő, előtte két évig, borzalmas előrejelzések mellett lett végül egészen tűrhető időjárás az eseményen. Idén azonban minden fenyegetés bejött: a reggeli szeles, 5 fokos időt déltől eső váltotta, majd ezt követően ismét visszatért a varjúkárogással kísért jeges szél.

A találkozó népszerűségét jól jellemzi, hogy - habár érezhetően kevesebben voltak, mint az elmúlt években - a körülmények ellenére szinte teljesen sikerült megtölteni a rendelkezésre álló területet. Reggel foghíjasabb volt a placc, viszont rengetegen érkeztek még a délutáni órákban, valamint a határon túlról is, de sokakat visszatartott az autós találkozó szempontjábók egyáltalán nem baráti időjárás.

A szervezők pedig láthatóan komolyan készültek az eseményre. Az elrendezés a tavalyi felállást követte, a programok és a kiállítók jól szét voltak osztva a területen. A találkozónak ezúttal is remek atmoszférát teremtő Happy DJ's Team installációja, valamint az autós szépségverseny a rendezvényterület egyik végére, a hangnyomásverseny, valamint büfések és a standdal érkező kiállítók pedig a másik oldalra települtek ki. A betonos parkoló egy részét Erdős Csaba és csapata foglalta el egy motoros kaszkadőr show keretei között, a többit pedig a tunerek foglalták el.

Ahogyan minden évben, most is számos klub, valamint kisebb-nagyobb autós társulás tette tiszteletét a rendezvényen, magánautósok terén azonban talán idén volt a legjobb felhozatal.

A rendezvényt szokás szerint az erdményhirdetés, valamint a tombola zárta, melynek ajándékaihoz mi is hozzájárultunk. Ezúton is nagy köszönet a szervezőket a meghívásért, reméljük, hogy a jövő évi alkalom már igazi tavaszi idővel várja majd az autósokat a Balaton partja mellé. Addig is, már lehet készülni a csapat következő mutatványára, melyre ismét a másik nagy hazai tó partján, Velencén kerül majd sor.

Nagy köszönet illeti továbbá a CsiziKing csapatát a remek szendvicsekért, valamint az Easy Wash-t az extra kabátért, melyek nélkül nehezebben éltünk volna túl a messzi északon... :)

További részletek a galériában!