A pandémiás helyzet sok forgatókönyvet átírt az elmúlt két évben, ez alól pedig az autós rendezvények sem voltak kivételek. A több mint egy évtizedig hagyományosan tavaszi eseményként ismert Balatonfüredi Tuning Találkozó például már második alkalommal került szeptemberi dátumra.

Így, vagy úgy, az őszi felvonás tavaly is bejött a szervezőknek, habár akkor még erősen érződött a látogatottságon az akkor kezdődő második hullám hatása. Jól látszik, egy év alatt mennyit változott a helyzet: az idei találkozó már a régi szép időket idézte.

Rekord talán nem dőlt (bár ki tudja..?), de újra koppig telt a jól ismert Kisfaludy Strand teljes betonos-murvás-füves területe autókkal, mindezt úgy, hogy Tökölön eközben a szintén rengeteg autót vonzó Végső Összecsapás folyt. Megkockáztatjuk, ha az esemény az eredetileg tervezett, egy héttel korábbi időpontban lett volna, már délben ki lehetett volna tenni a "megtelt" táblát.

Az autós felhozatal ezúttal is vegyes volt. Az látszott, hogy Tököl azért sok komoly hazai autót elvitt, de így is szép számmal vettek részt top építések a találkozón. Mellettük számos klub, egyéni kiállító, valamint hifire épített vasat láthattunk kint, rajtuk pedig bőven voltak láthatók osztrák, sőt német rendszámok is.

A program a már jól megszokott hangnyomás- és szépségverseny volt, emellett pedig egy jókora sáncon, látványos freestyle motocross bemutatót láthattunk Hujber Peti előadásában. Ő az első magyar rider egyébként, aki a hátraszaltót is meg tudja ugrani motorral.

Az autók mellett természetesen kiállítói standokból sem volt hiány, a kellemes nyárias időjárásban pedig remek piknik-feelingben barnulhatott pólóra, vagy trikóra mindenki, aki kilátogatott a Magyar Tenger mellé. A hangulatfelelős - ahogyan hosszú évek óta mindig - Csaszi volt, aki ezúttal is remekül szórakoztatta a népet.

Ezúton is hatalmas köszönet a szervezőknek, hogy a nehéz körülmények ellenére beleálltak a szervezésbe, őszintén bízunk benne, hogy jövőre már ismét a megszokott időpontban, április elején találkozhatunk újra Füreden!

További részletek a galériában!