Utoljára 2012-ben voltam XS Carnight-on,akkor még Drezdában. Európa akkori legnagyobb tuning találkozója hihetetlen élmény volt, csak belül 1.000 autó és kívül is közel annyi. Morgolódás, mert egyszerűen képtelenség volt lefotózni mindent a külső parkolóban, mivel 20:00-kor nyílt a belső, mindössze 5 (!!!) órán át látogatható VIP szektor.

Előny = hátrány: rengeteg autó néhol centikre egymástól, több ezer ember, képkészítéshez igazi kihívás terep. Aztán a meghívottak száma 2013-ra 1.200-ra nőtt, megdöntve minden addigi rekordot. De 2014-től a Carnight átalakult. Kevesebb autó, új helyszínek, ami által egy ideig a TWB lett Európa legnagyobbja. Először Berlinbe szervezték át a találkozót az Olympiastadion-ba, ami remek döntésnek bizonyult, bár akkor még a futópálya csak egy kisebb részén állhattak autók. Tavaly Lausitz-ra esett a választás, ahol a meghívott 1.400 VIP autóval visszaszerezte az Európa legnagyobbja címet. (Mondjuk senki sem érti hogyan versenyezhet egymással egy 5 órán át tartó és egy többnapos rendezvény, ami az ETS miatt alapban is mindenkinek presztizs kérdés, de mindegy is.) Az idei eseményt eredetileg Wolfsburg-ba tervezték, de mivel megkapták az engedélyt újra a Stadionhoz, így maradt. Ahogyan hirdetve is lett : „Berlin, what else?” ;)

Médiabelépővel 15:00-tól volt látogatható a rendezvény, de bemehettünk fél órával hamarabb. A helyszín lebilincselő volt, így autókkal „tűzdelve”. Szándékosan használom ezt a szót, mert a stadion külső tartóoszlopai között is kivétel nélkül autók álltak, valamint a meghívást nyert autók is akkor foglalhatták el helyüket a füves területeken. Tényleg nehéz lenne jobb helyszínt találni igazából bármilyen autós eseményhez. Bámészkodni nem volt idő, mert 3 óránk volt kapunyitásig, és a közösségi oldalak után tervezett 8000+ ember mellett nehéz ügy a lövöldözés. ;)

Az elmúlt évekhez képest meglepő volt az újabb szériák többsége, de azért volt mit látni az ezredforduló előttről is/szerencsére néha jóval előbbről! ;) Több ország építéseit csodálhattuk a kétüteműektől a V8-as szörnyetegekig és csak azon gondolkoztam hogy ha ez van kint, mi lesz majd belül? Belépve, ahogy a pénteki napon már elfoglalt futópályát elfoglalták az autók, arra nehéz megfelelő jelzőt találni. Mindenki aki jött, megállt mosollyal az arcán bámészkodni kicsit. A lejutás nem volt egyszerű, hiszen akkor még a kapuk zárva voltak, de a szervezők nagyon segítőkészek voltak. Remek érzés volt mindenki előtt körbejárni az autókat, csak pár tulaj csinosítgatta még féltett kincsét.

A krém (ha jellemezhetem őket ezzel a jelzővel) természetesen a Megarun csapata volt, akik között új tagokat is találtunk, de olyan is volt amiről már lekerült a matrica. Wörthersee - hez képest is sok autó kapott már új felnit, de volt amit már kompletten át is fóliáztak. Fő ugye a változatosság! ;) Szokás szerint volt pár autó amin elgondolkoztunk hogy mit keres bent és kint is hogy miért nem bent van, de ezt nem a mi reszortunk eldönteni. Az viszont tény, hogy 50 autó még simán befért volna, és még hely is maradt volna köztük bőven. Sok ismerőssel találkozhattam autó és tulaj szempontjából egyaránt, így az idő is repült, és tudtam hogy megint nem lesz egy rakat autóról képem, na de az XS az ilyen.

Mire újra felmentem, a látogatók egy jó nagy része már bent volt és a kinti autók közül is mindenki elfoglalta a helyét. A fotózás itt kezdett el nehézkes lenni, mert az érkezők percekig a motortér, felni, fényezés és/vagy ültetés vizsgálattal voltak elfoglalva, majd hosszas - természetesen az autó előtt állással kombinált - megbeszélés után, a nagy hőség miatt az oszlopok közé ültek le az árnyékba, az ide kiállított vasak elé.

Szóval nem nagyon érdekelt senkit, ha valaki képet szeretett volna készíteni arról, amit ők éppen eltakarnak, ilyet viszont még sosem láttam. :P De azért idővel lehetett haladni. És mert ugye nincsen Carnight eső nélkül, jött is egy jó kis zivatar nyolc körül, én ekkor búcsúztam a rendezvénytől.  A rendőri túlkapásról csak másnap értesültem, elég sajnálatos hogy ezt a rendezvényt is meg kellett pecsételni. Változtak a TÜV szabályok, ezért kopott gumival, 5 mm-el lejjebb ültetve vagy  3Db.-el nagyobb zajszinttel az előírtaknál már tették is az autókat trélerre. Ennek még a mai napig van visszhangja, nem kellett volna, de sajnos ez lassan minden találkozón előfordulhat. Ezt leszámítva viszont remek találkozó volt, jöhet a következő! ;)

Galériák:

 

by Stryker Photography