Az őszi szezon zárásaként, idén is október elején került megrendezésre az Oldtimer Show a Magyar Vasúttörténeti Park területén. Habár a járványhelyzet miatt immáron második éve kellett a jól megszokott tavaszi időpontról őszre halasztani a kiállítást, a látogatók számára ez főként pozitívumokat hozott, hiszen a szokásos programok mellé az ilyenkor esedékes Kolbászvásár is itt került megrendezésre.

Talán sokan nem is tudják, hogy a hazai Oldtimer Show-k története még 2000-es évek elején, Békéscsabán kezdődött, amikor a főszervező, Kiss Tamás elsőként töltött meg veterán autókkal egy 900 m2-es sátrat a Viharsarok akkori legnagyobb autókiállításán, az Autó-Motor Show-n. Az oldtimer vonal innen nőtte ki magát, 2007-ben már önállóan a fővárosban, az AutoExpo M1 területén, majd 2008-tól a SYMA csarnokban került megrendezésre.

A Vasúttörténeti Parkban először 2013-ban startolt el az első veteránautós rendezvény ezzel a szervezőséggel, akkor még Oldtimerek Hétvégéje néven, a következő évtől pedig már végleg ide költözött a show.

Mindezt azonban számos újítás előzte meg: a főszervező teljesen felújította az akkoriban még elég mostoha állapotban lévő Víztorony Parkot, mögötte pedig az elhagyott üzemi területekre parkolókat alakított ki., így minden készen állt egy még nagyobb volumenű rendezvény lebonyolítására.

Utoljára 2008-ban voltunk Oldtimer Show-n, még a SYMA csarnokban, így a "régies-új" környezetében már teljesen más fényében szemlélhettük meg a rendezvényt. Annyi biztos, hogy a helyszín remek választás a korabeli járművek bemutatásához. A beltéri csarnokokat a mozdonyok hajdani fűtőházai biztosítják, hihetetlenül hangulatos, autentikus hátteret biztosítva a veterán járműveknek.

Csehországból érkezett a világon egyedülálló 105 éves Woods, a világ első sorozatgyártású hibrid autója

A felhozatal még az oldtimerek világában laikus nézelődők számára is pazar: az autózás hőskorából származó fakerekű oldtimerektől az igazi amerikai vasakon át a youngtimerekig, a különleges munkagépekig, valamint a szocialista autógyártás műremekeiig mindenki megtalálja a maga kedvencét. Ami külön pozitívum, hogy kiállított járművek előtt / mellett kivétel nélkül részletes adatlapot találunk az adott típusról, így az autókiállítás mellett valóban megvan egy múzeumi látogatás élménye is.

Minderre rásegít a kb. negyedóránként felhangzó hangosbemondó, ahol számos érdekes infót tudhatunk meg a gépekről - pl. azt, hogy vannak eredeti állapotban megtartott, nem restaurált darabok is közöttük, amelyeket direkt hagytak meg korhű formájukban.

A kiállítás színültig töltötte járművekkel a hajdani fűtőcsarnokot, ezt a színes zsúfoltságot kombinálva a korhű környezettel, a bent szóló korabeli zenékkel, a standokra sűrűn bepakolt különféle archív használati tárgyakkal és díszítésekkel, valamint a múlt század eleji ruhákba öltözött hoszteszekkel az embernek valóban az az érzése, mintha hirtelen egy jó 50-100 évet visszaugrott volna az időben.

Autentikus hangulat terén az Oldtimer Show zseniális, minderre pedig maguk a résztvevők is rátesznek egy lapáttal. A szervezők nem csak a kiállított autókat, hanem a korhű ruhában érkező látogatókat is díjazzák, így itt nem meglepő, ha egy jampi párba, 80-as évek uniformisát viselő rendőrbe, vagy akár világháborús katonába botlunk.

A kültér is számos érdekességet rejt, így az RV-lakókocsi vonalat bemutató Kalandjárók Kiállítást, a Busz és teherautó kiállítást, korabeli működő gépekkel operáló Mezőgazdasági kiállítást, utcai használadban lévő veteránautók számára OT Találkozót, valamint egy számunkra is igazán témába vágó Tuning és Sportautó kiállítást is.

Hol máshol mutatkozhatott volna be stílszerűben az Aranyvonat, mint a körcsarnokban?

Ez utóbbi a Fanat-X csapatának szervezésében jött létre, akik - kicsit talán Alfa Romeo hangsúlyosan - számos ütős építést válogattak össze a hazai tuning-szcénából. Kiállítók terén a Gálffy Tuning, a FullKontakt Garage, a Bullrent, valamint a Gender Racing tette tiszteletét, a szombati napon pedig mi is megjelentünk Carstyling-színekben.

A FullKontakt "Raccse" Zsigulijára ebben a közegben is hatalmas volt az érdeklődés

Az autók mellett rengeteg program és egy igazi vásár várta még a látogatókat. A Vasúttörténeti Park interaktív programjai és látnivalói eleve adottak a helyszínen: a számos megmászható gőzmozdony közül egyet be is fűtöttek, amellyel - ugyanúgy, mint a mini kerti vasúttal - próbautat is lehetett tenni, a látnivalók között pedig többek között lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatás volt még terítéken. A csarnokokban autómodell kiállításban és retro tárgyak és játékok kiállításában lehetett elmerülni - személyes kedvencem a korabeli számítógépeket bemutató stand volt.

Emellett volt állatsimogató, a gyerekek nagy örömére rengeteg vidámparki játék, vasútmodell-kiállítás és persze egy komplett gasztro-utca és kézműves-vásár a hagyományőrzés jegyében. Tematikában ez utóbbihoz kapcsolódva komplett katonai tábor is épült a Víztorony Parkban, veterán hadi eszközök és járművek kiállításával, bemutatókkal és korabeli egyenruhában, valamint fegyverzetben mozgó katonákkal.

Ott jártunkkor, a kellemes őszi napsütésben zajló szombaton rengetegen látogattak ki a helyszínre, a zárásig népes parkban láthatóan nagyon sokak számára volt idén is remek családi program az Oldtimer Show. Jövőre a kiállítás már ismét tavaszi időpontban, május 13-15. között tér vissza és várhatóan októberben már külön rendezvényként kerül majd sor a Kolbászvásárra.

A többiről pedig beszéljenek a képek - kattints ide a galériánk megtekintéséhez!