A stabilitás kulcsa: minden a lengéscsillapítókról és jelentőségükről a biztonságos vezetés szempontjából

A lengéscsillapítók kulcsszerepet játszanak a vezetés biztonságában és kényelmében, mivel stabilan tartják a járművet az úton, és csökkentik az egyenetlen felületek okozta rezgéseket. Egy olyan országban, ahol az éghajlati viszonyok olyan változatosak, mint Magyarországon, a kemény téli fagyoktól a forró nyárig, a lengéscsillapítók megfelelő működése még fontosabbá válik a jármű feletti uralom megőrzése szempontjából.

Így védjük a gyalogosokat

„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” - az Autós Nagykoalíció népszerű figyelemfelhívó-oktató programsorozatában ezúttal a gyalogosok biztonságát vesszük górcső alá, sok információval és jó tanáccsal.

Hagyjatok a széles gumival

Sok hirdetés téli gumi vásárlása esetén is a szélesebb gumiabroncsok felé terelik az autósokat. Azonban ezzel óvatosan bánjunk, mert a széles gumi fölénye csak a nyári konfigurációra igaz.

Erre nem gondoltam

Kiégett a tompított izzója, hát kicseréltem. Viszont nem számítottam rá, hogy az izzószál szakadása helyett tényleg "kiégett", azaz szenes környezet fogadott a csatlakozónál.

Intelligens led-fényszóró

Az opel már teszteli az intelligens fényszóró rendszerét, amely folyamatos távfény mellett fényformállással kerüli el a vakítást

Szélvédőragasztó a karosszéria-merevségért

A karosszéria merevségében, csavarószilárdságában nagy a szerepe a kocsik üvegfelületeinek. Ragasztott üveg cseréjekor rossz ragasztóval csökkentjük a kocsi képességeit.

Még mindig téma a hamis felni

Újabb tétel hamis könnyűfémfelnit semmisítettek meg Németországban. A veszélyes áruk száma nem csökken.

Termékteszt – nanotechnológiás szélvédő bevonat

Még szeptemberben kezelték a kocsim szélvédőjét nanotechnológiás bevonattal. Rögtön lett több előnye, de azok azért nem perdöntők. Most viszont bedöglött az ablaktörlőm....

A legjobb ablaktörlő

Tíz ablaktörlő mérkőzött az ADAC (Német Autóklub) gyakorlati tesztjén. Hagyományos és „flat-blade” modelleket is kipróbáltak.

AC Schnitzer BMW rendőrautó

Az Essen Motorshow-n a német tuningszövetség standján mutatkozott be a Tune it Safe program keretein belül átadott AC Schnitzer tuning BMW 123d rendőrautó.

Mikortól öreg a gumiabroncs?

Az autósok többsége keresi az olcsóbb gumiabroncs vásárlási lehetőségeket, ebben az autótuning kedvelői sem kivételek. Szabad öreg gumit venni, és mikortól mondhatjuk, hogy öreg?

Xenonhoz ajánlott: fényszórómosó utólag

Könnyen beszerelhető az utólagos fényszórómosó. Az utólagos xenonhoz úgyis kell, de jól jön koszos időben a halogénhez is.

Xenon legálisan

Nem árt, ha tudjuk, hogy a halogén izzó xenon-izzóra való legális cseréhez több kell egy xenon-szettnél.

Teherviselő tuning spoilerek

A spoiler építésnek is vannak buktatói. A műanyagok jó része nem visel különösebb terhelést, viszont vannak olyan pontok, ahol nagyon kell figyelni a megfelelő merevségre.

Gyalogosvédelmi spoilerteszt

Az Irmscher volt az első a tuningcégek közül, amely gyalogosvédelmi szempontból töréstesztnek vetette alá a termékeit.

Virslire hajts!

Nemrég olvastam egy gumis cég honlapján, hogy téligumiból is szélesebbet vegyünk, mert az a jó. Neki biztos, mert drágább, de a hóban a virsligumi a nyerő!

Még egy kis futómű tuning

Több részletét tárgyaltuk már a futómű tuning-nak, de most egy kicsit még mélyebbre megyünk.

Led nappali fény - jobb a ködlámpánál!

Németországban a tompított fény helyett úgynevezett nappali fényt használnak, amely erősebb a helyzetjelzőnél, de gyengébb a tompítottnál. Nálunk sokan ködlámpáznak, de a nappali fény jobb, mert nem vakíthat – a legjobb pedig a led technológiás.

Karosszéria merevség

A tuning átalakítások során sokszor jön képbe a karosszéria merevség kérdése. Egyrészt előnyös nem rontani rajta, másrészt jó fokozni.

Xenon-t, de melyiket?

Mikor egy autótípushoz, vagy izzófajtához 22-féle xenonszettet kínálnak 8000 Ft-tól 32 000 Ft-ig, elgondolkoztató, hogy milyen kritérium szerint válasszunk.

1 2
Összesen 37 találat 2 oldalon