A led és számítógépvezérelte technológiákat alkalmazó intelligens fény érzékelőkkel támogatva "figyeli" a környezetét, és ez alapján szabályozza a fényszóró által kibocsátott fénykévéket, aktívan változtatva a lencsék vetítési képén. Így lényegében folyamatos távfényként üzemel, kerülgetve az akadályokat. 

Intelligens led fényszóró
A Mátrix-fény együttműködik a szélvédő és a visszapillantó tükör között elhelyezett Opel Eye kamerával. Amint annak érzékelői felismernek egy szembejövő, vagy előttünk haladó járművet, akkor azt nem világítja meg a rendszer, de a környezetét erős fénybe borítja. Ezáltal senkit sem vakít el, de mindenféle egyéb tárgy jól felismerhető marad.
Opel Intelligens fényszóró
 
A Mátrix-világításban kizárólag fénydiódákat alkalmaznak, így az új világítórendszer energiahatékonysága sokkal jobb a megszokott gázkisüléses-, illetve halogén-lámpákénál. A két fényszóró mindegyike négy fényszegmensből áll. Ezekben négy-négy egyenként be- és kikapcsolható fényforrás van, úgyhogy 16 különböző AFL kombinációs lehetőség adódik. Az összesen 256-féle beállítás között az átmenetek folyamatosak, a vezető számára nem észrevehetők.
Led intelligens fényszóró
Míg eddig csak a nappali menetfény mutatta az Opelre jellemző ék-alakot, ezt most már éjszaka, a tompított fényen is láthatóvá teszi két funkció kombinálása: a nappali menetfényen és a tompított fényen hét világító elem osztozik. 
Az új fénydiódás Mátrix-világítást néhány év alatt fokozatosan bevezetik az Opel valamennyi modellcsaládjában, ahogy 2002-ben is történt, amikor az Opel elsőként vitte piacra az AFL biztonsági világítórendszert.