A győzelem pillanata, még májusban: Miss Tuning 2018, alias Laura Lee

Már megszokhattuk: ahogyan elkezdenek hullani a levelek, velük együtt érkezik a Miss Tuning naptár legfrissebb kiadása. A Tuning World Bodensee csapata tegnap tette közzé a jövő szezonra készült kiadványt - íme, itt vannak a képek!

A világ talán legismertebb autós-csajos naptárjának fotózására most Svédországban került sor. A helyszín a tavalyi koncepciót követve nem volt meglepetés, hiszen az European Tuning Showdown győztese, Johan Erikkson immáron másodjára tarolta le a mezőnyt, ezúttal egy teljesen átépített 1968-as Dodge Chargerrel.

A naptár főszereplője pedig idén a német divatmodell, Laura Lee, akit májusban koronáztak Bodensee királynőjének. Amennyire szívünkbe zártuk a tavalyi győztest, Vanessa Schmidt-et, a 24 éves tetovált barna lány most ismét elég érdekes választásnak tűnik a németek részéről - mondhatjuk úgy is, hogy "szépség" terén sajnos minden visszatérni látszik a régi kerékvágásba.

A naptárban persze amit csak lehet, kihoztak a hölgyeményből, ez pedig főként a fotós, Andreas Reiter érdeme. Habár a hátterek néhol kissé fantáziátlanok, a képanyag és a koncepció is sokkal jobb a tavaly látottaknál, erre pedig a fotózáshoz kiválasztott autók is rátesznek egy jó nagy lapáttal. 

Így készült a 2019-as naptár

Az ezúttal is limitált, 1.500 példányszámú naptár 20€ ellenében már online rendelhető (hazánkba +15 EUR a postaköltség) de egyébként a 2019-es AMTS-en személyesen is megvásárolható lesz a Miss Tuning standján.

Addig is, íme a képek:

A fedlap: a háttérben az ETS egyetlen többszörös győztese, Johan Eriksson autóparkja

Január: Mora, a háttérben Johann 2013-as győztes építése, Laura pedig egy nem mindennapi Harley nyergében ül

Február: Åmåsängsgården tópartja, egy igazi klasszikussal, egy 1973-as De Tomaso Panterával. Sajnos ez a kép talán a legkevésbé tetszetős a naptárban, pedig ez az autó megérdemelt volna egy kicsit többet.

Március: Sollerön, a Siljan-tó legnagyobb szigete. A tökéletes naplementés helyszínt az autó tulajdonosa - egyben autóversenyző - Sebastian Hohenthal találta.

Április: Falun rézbányájának kisvasútja, ahol Laura szexi uniformisban kezeli le egy widebody Mustang tulajdonosának jegyét

Május: ismét Mora, Johann Erikkson idei díjnyertes gépével, ami a SEMA Show-t is megjárta

Június: ismét Falun, Lars K - az egyik legnagyobb kinti felnikereskedő - aktuális gépével, egy Audi RS4-el

Július: Älvdalen erdősége, egy autentikus svéd faházzal, a háttérben pedig egy rat-rodosított ustin BMC fgk 30 D-64 és egy Epa Volvo Lv78-36 

Augusztus: Gesundaberget dombvidéke, mely utcai autóval nem megközelíthető - egy Ford F-250-esnek azonban nem akadály!

Szeptember: Orsa, egy igazi ritkaság, egy 1932-es Ford 3 Window társaságában

Október: magányos út Sollerön erdejében, egy Ferrari F12 Berlinetta társaságában

November: ismét Mora, a régi vasúti hídnál pedig Johann Erikkson 2014-es döntős építése, a Dodge Viper

December: a változatosság kedvéért ismét Mora, Johann Erikkson két ETS-győztes építésével a napsütésben

Ne feledjétek, a 2019-as Miss Tuning választásra jövőre is a Miss AMTS szépségversenyen keresztül lehet jelentkezni, hátha egyszer magyar lányt is láthatunk ebben a remek kiadványban. Hogy hogyan? hamarosan jövünk a részletekkel!

Mint ismeretes, a Miss AMTS és a német szépségverseny együttműködése a budapesti Miss Tuning naptárfotózással indult a Tuning World Bodensee szervezőivel, mely során végre hazánk is lehetőséget kapott, hogy a világszerte ismert kiadvány háttértörténeteként választott ország legyen. A közös munka eredménye egy igazán színvonalas naptár, valamint remek barátság lett: a német szervezőcsapat azóta az aktuális szépségkirálynővel együtt az AMTS kiemelt vendége minden évben, a Miss AMTS győztesének fődíja pedig egyenes út a Miss Tuning húsz finalistája közé. Idén Koncz Patrícia utazhatott velünk és vehetett részt a nemzetközi megmérettetésen.