Talán mindenkinek megvan még a - manapság már egyre elborultabb epizódokat produkáló - Halálos Iramban filmek első részének egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Jesse VR6 Jettája vereséget szenved Tran Honda S2000-esével szemben a sivatagi versenyen. 

Jesse túl hamar aktiválja a nitrót, innen a legendás elszólás is: "Too soon, Junior"

Nos azóta az már tudjuk, hogy a Race Wars nem csak a filmben létezik, ahogyan természetesen  a Jesse-t alakító Chad Lindberg sem, aki rendszeres látogatója az efféle versenyeknek. Sőt, ő birtokolja a film eredeti Jettájának mesterpéldányát is, melyet az idei éves Paul Walker emléktalálkozóra is kivitt Quebecben. Ez egyébként Észak-Amerika - de nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a világ - legnagyobb ilyen jellegű eseménye.

Itt került sor a visszavágóra, melyet egy ThatDudeInBlue névre hallgató blogger rögzített. Az ominózus másodpercek 11:00-tól indulnak, előtte egyébként egy Nismo GT-R volánja mögé is bepattannak a versenypályán.

Nehéz megmondani a videó alapján, hogy végül ki futott be győztesként, de mivel Chad a közönségkedvenc, a reakciók elmaradásából ítélve valószínűleg ismét a japán technika lett a befutó.

Vagy csak megint túl korán lett megnyomva az a fránya nitrógomb...