Mr. Foose, teljes életnagyságban

A SEMA Show azért is jó, mert olyan hírességekkel találkozhat személyesen az ember, akiket maximum internetes hírekből, vagy a televízióból ismer.

A rendezvény bővelkedik efféle attrakciókból: a SEMA applikációjában külön menüpontot szenteltek a Celebrity Appearances témakörének, mely órákra lebontva mutatta, ki és melyik standon fog megjelenni, dedikálni, vagy közönségtalálkozózni. Voltak is nem kevesen!

Az autóiparból ismert hírességek, úgy, mint a West Coast Customs teljes csapata, vagy az idén Bodensee-n megismert neves kaliforniai építő, John D'Agostino mellett zenészek, valamint színészek is feltűntek a nevek közt. Az egyik fő attrakció például a Halálos Iramban sztárja, a Han-t játszó Sung Kang volt, aki saját autójával érkezett a helyszínre. 

Foose idei építése a Pirelli standján

A legnagyobb név azonban vitathatatlanul az Overhaulin' műsornak köszönhetően világszerte ismert autóépítő, Chip Foose volt. Foose nagyon nagy sztár odakint, akárhol is jelent meg, pillanatok alatt hatalmas tömeg vette körül, meglepő módon azonban egyszer sem vették körbe testőrök. A show ideje alatt főként saját partnerei standján tűnt fel: sikerült elcsípni a Magnaflow-nál, a Pirellinél, ahol egyébként a Battle of the Builders versenyre épített friss alkotása, egy 2009-es Corvette alvázra épített 1965-ös Chevy Impala parkolt, kezet rázni vele pedig a Lincoln Electric standján sikerült.

Persze mindez nem ment ennyire egyszerűen. A hivatalos autogramosztás 12-14:00-ig volt kiírva, viszont már egy órával a start előtt cirka 60-80 ember várakozott a standot teljesen körbevevő sorban - beálltunk mi is, így lettünk két és fél óra után az utolsók Lamboboy-jal, akik kezet rázhattak a Mesterrel.

Ilyet vágott pillanatok alatt a Lincoln Electric gépe

Azért voltak jó oldalai is a várakozásnak: pont akkor izzították be a Lincoln plazmavágó gépét, mikor mellé értünk, így testközelből figyelhettük meg, ahogyan egy fél centi vastag lemezből FOOSE logókat vágnak ki vele. Sőt még kaptunk is belőlük 1-1 példányt.

A rajongók a legkülönfélébb tárgyakat íratták alá Chip-pel: legtöbben valamely képet, vagy posztert, de sokan vittek rendszámot, vagy más alkatrészt, na meg persze sapkát és pólót is. Pont előttünkvolt egy precedensre a legutóbbira. Kevés idő volt már hátra, ennek ellenére Foose a szignó helyett rajzolásba fogott. Két percbe sem telt, hogy egy izomautó részletes skicce figyeljen a szöveten, gazdája legnagyobb örömére. Itt is jól látszódott, hogy az Overhaulin' epizódjai teljesen hiteles alapokon nyugszanak, egyszerűen zseniális tehetség ez az ember!

Izomautó, alig két perc leforgása alatt!

Végül utolsóként kerültünk sorra és bár a segítői már nagyon sürgették, rajta kicsit sem lehetett érezni, hogy félvállról vett volna akárkit is, mindenkihez volt néhány kedves szava. Nekem a jövő évi AMTS brossúráját szignózta, emellett sok szerencsét kívánt a show-hoz - ezek után pedig aligha sikerülhet bármi rosszul! nevet

Már csak ezért megérte kiutazni a SEMA Show-ra