Nem csak az ezres nagyságrendben felsorakoztatott tuning autós felhozatal, a rengeteg látnivaló és a folyamatos programok miatt izgalmas az idei Tuning World Bodensee, hanem mert a Miss Tuning szépségverseny magyar indulójának, Horváth Patríciának is szurkolhatunk!

Mint ismeretes, a Miss AMTS és a német szépségverseny együttműködése a budapesti Miss Tuning naptárfotózással indult a Tuning World Bodensee szervezőivel, mely során végre hazánk is lehetőséget kapott, hogy a világszerte ismert kiadvány háttértörténeteként választott ország legyen. A közös munka eredménye egy igazán színvonalas naptár, valamint remek barátság lett: a német szervezőcsapat azóta az aktuális szépségkirálynővel együtt az Automobil és Tuning Show kiemelt vendége minden évben, a Miss AMTS győztesének fődíja pedig egyenes út a Miss Tuning húsz finalistái közé.

a Miss Tuning 2017 finalistái - idén 12-en (forrás: Miss Tuning)

Idei királynőnk, a 22 éves Horváth Patrícia így velünk utazott Bodensee-re, ahol 11 - többségében német és osztrák lánnyal - verseng a nemzetközi ismertséggel járó koronáért. A mezőny egyébként meglepően erős: van ugyan most is néhány lány, aki igazán fogalmunk sincs, hogy mit keres ezen a versenyen, de az eddig megszokotthoz képest több a formás, sportos nevező, nagyméretű tetoválásokat és narancsbőrt alig-alig látni. Ami még meglepő, hogy az egyik lány tavaly óta másodszorra indul a versenyen - több száz jelentkező közül aligha nem sikerült új lányokat találni, minden bizonnyal egy utolsó pillanatos lemondás állhat a háttérben.

Történt némi változás a verseny helyszínét illetően is: a sötét Performance Area területéről sokkal barátibb helyszínre, a keleti bejárat előtti hallba került át a komplett színpad a kifutóval és a fényekkel együtt, ami egyébként nagyon jó húzás volt a szervezők részéről.

Kitty, Eszter és Ivett után Patrícia már a negyedik lány, aki az AMTS-en keresztül jut ki a nemzetközi verseny döntőjébe. Hallunk is tőle néhány érdekes sztorit a "színfalak mögül", de versenytársak egyébként most is jó fejek és segítőkészek is. A teljes mezőnyt hivatalosan itt lehet megtekinteni, bár igen botrányos minőségben. Aki pedig már ott van, nyomhat is egy nagy like-ot Patríciára, aki e sorok íródásakor magabiztosan vezeti a listát :)

A lányok teljes ellátást kapnak a verseny négy napja alatt, a szervezők pedig folyamatosan gondoskodnak róla, hogy ne unatkozzanak. A rendezvényen - a színpadi megjelenésen túl - számos fotózás és program várja őket, akár egészen az estébe nyúlóan is. Ismét feladatként kapta minden versenyző egy rövid, német nyelvű promóvideó készítését a rendezvény egy kiállítójával, Patrícia a Performance Area-ban helyet kapott Monster Truckos csapattal készített interjút. A forgatás egyébként jól sikerült, kíváncsian várjuk az eredményt, melyet a holnap déli döntő során tekinthetünk majd meg, ahol már az új királynő személye is kiderül. Természetesen ott leszünk mi is és nagyon szurkolunk hazánk lányának!

Patrícia a Miss Tuning overálljában, amit állandó partnerünk, a MissQ készített a németeknek is 

"Elég hosszú utat tettünk meg idáig, de megérte! Maga a város nyugodt és tiszta, mikor hoznak-visznek minket a rendezvény és a szálloda között, lehetőségünk van rá, hogy megcsodáljuk a gyönyörű, havas hegyeket. A lányok nagyon kedvesek és intelligensek, rengeteget segítenek. A rendezvény hatalamas területen fekszik és nagyon mozgalmas, érdekes. A szervezők igen körültekintőek minket, versenyzőket illetően. Egy rossz szavunk nem lehet. A magyar csapattal, akikkel érkeztem tartjuk a kapcsolatot, nagyon figyelmesek. Az esemény csütörtökön kezdődött, az a nap próbákkal telt el. Péntek reggel egy fotózás volt, majd megmutattuk magunkat a nagyérdemű közönségnek először és végül a Yokohama 4x4 award díjátadó vacsorával végződött a nap, nagyon jól éreztem magam. Tegnap is korán indult a nap a kötelező feladattal, nekem a Monster Truck Show-ról kellett videochallenge-t készítetem. Ezután a színpadon szerepeltünk a lányokkal, majd egy pár standnál fotózkodtunk. Este pedig elmentünk egy kicsit kikapcsolódni. Boldog vagyok, hogy lehetőségem van itt lenni! Köszönöm a sok támogatást és lelkesítést!" - mesélte Patrícia.

A tét idén sem kicsi: Miss Tuning-ra - aki gyakorlatilag a német show nagykövete lesz egy teljes szezonra - egész évben számos érdekes program és fotózás, egy éven keresztül használható vadonatúj Nissan Micra, valamint egy egzotikus olaszországi út is vár rá, melynek keretei között a 2018-es naptárt fotózzák.

Galériánkban főként a színpadi szereplésekről találtok képeket, természetesen leginkább Patríciára fókuszálva.