Új Honda hrv 2015

Szeptembertől kapható itthon az új Honda HR-V. Indulóára öt és félmillió forint, amely beleillik a kategóriája árszabásába. Az új HR-V jó formájú kocsi hondás stíluselemekkel, és a sportosságot hangsúlyozó részletmegoldásokkal, mint a rejtett kilincses hátsó ajtó. A 4,2 méteres hosszon és 2610 mm-es tengelytávon a lehető legtöbb hasznos teret alakították ki, ehhez olyan trükköket is bevetettek, mint az előrébb vitt üzemanyagtank. Ezzel nagyobb belső magasságot értek el, az ülések pedig trükkösen hajtogathatók, így ha hátul nem ül senki, az ülőlapot felhajtva be lehet oda állítani egész magas dolgokat.

Új Honda HRV 2015
A HR-V kétféle motorral kérhető, az egyik dízel, a másik benzines, mindkettő Euro6-os. A benzines közvetlen befecskendezésű, jelentősen könnyített szerkezetű, 130 lóerős, a nyomatéka 155 Nm. A dízel fejlesztett, alu-blokkos, a turbója kicsi, így jók a gázreakciói. A teljesítménye 120 lóerő, a nyomatéka 300 Nm. Mindkét motor alapból hatfokozatú kéziváltót kap, a benzineshez rendelhető CVT rendszerű szíjas automataváltó is, amely annyiban nem fokozatmentes, hogy hét virtuális fokozatot állítottak be rajta.
Az utazási komfort növelhető például az első felében nyitható üvegtetővel, és jó sokféle elektronikai eszköz is rendelkezésre áll. Intelligens sebességtartó automatika, érintőképernyős infotaiment rendszer, táblafelismerés, sávelhagyást figyelő rendszer, követési távolság asszisztens, automatikus fényszóró, dugóban ráfutás gátló asszisztens, amely állóra is tud fékezni.