Ehhez hasonló koncepcióra, mellyel a Volkswagen az idei Wörthin előállt, valószínűleg legmerészebb álmaiban sem igen gondoltak volna még a márkát tenyereként ismerő rajongók sem.

A GTE névre hallgató lehengerlő tanulmányt hibrid erőforrás hajtja, összesen 400 lóerős / 670 Nm-es kombinált teljesítmény mellett. Az alapot a Polo R WRC-ből származó 1.6-os TSI turbómotor jelenti, mely önmagában 299 lóerőt és 400 Nm nyomatékot teljesít. Minderre két elektromotor segít rá, egyenként 115 lóerővel és elől 330, hátul 270 Nm-es nyomatékkal.

Hajtás terén hatsebességes, dupla kuplungos DSG váltót házasítottak a benzinmotorhoz, az egyik elektromotor is itt helyezkedik el. A másik a hátsó tengelyen található, így a sportos GTE módban - mikor mindkét elektromotor dolgozik - összkerékhajtással 4,3 másodperces 100-as sprint, valamint 280 km/órás végsebesség érhető el.

Csupán az elektromotorok használatával egyébként cirka 50 km a GTE hatótávolsága, a hibrid kivitel egyik legfőbb előnye pedig a fogyasztásban található, melyre 100 kilométeren mindössze 2.0 literes adatot tett közé a gyártó.

A GTE pillekönnyű, szénszálas kasztnija a tudásához méltóan futurisztikus designt kapott, első ránézésre mintha a tavalyi Vision GT Roadstert keresztezték volna a tavaly előtti Design Vision GTI-vel. Mindez azonban elsősorban nem az optikáról, sokkal inkább az optimális aerodinamikáról és a maximális leszorítóerőről szól.

A karbon és mikroszálas kárpitokkal borított utasteret két külön szekcióra osztották a pilóta és az utas részére. Odabent két, ötpontos övekkel felszerelt versenyülést találunk, a futurisztikus műszerfalat három, egymás mögött elhelyezkedő transzparens, digitális displayre osztották szét a kormány felett. Az igazi meglepetést pedig a sirályszárnyszerűen nyíló ajtók tartogatják - nemigen láthattunk még hasonlót sorozatgyártású fauvén, igaz? Maximum az XL1 tanulmányon.

A hihetetlen koncepció a VW közleménye szerint a GT modellek jövőbeni fejlődési irányát vetíti előre.

Így legyen!