Kontinensünk vezető VW-konszern találkozója, a Wörthersee Tour nem telhet el "hivatalos" újdonságok nélkül sem. Jókora standjaikon a gyártók is erre az alkalomra időzítik a komolyabb villantásokat.

Így mutatkozott be például anno az egyik legütősebb koncepció, az Audi A1 Clubsport Quattro, vagy a 370 lóerős Volkswagen Golf GTI Reifnitz is. Jelen esetben hatalmas durranásról azért nincs szó, azonban ahhoz képest, hogy egy Skoda tanulmányról beszélünk, nagyon pofás egy jószág született - igaz, ha már itt mutatták be, egy kicsit még ültethettek volna rajta. kacsint

Az alapot a Skoda Rapid alkotta, melyet emberesen átterveztek a csehek. Az agresszív front az új Passat / Jetta vonalra hajaz, mindezt egy koptatóval és nagy beömlőkkel egészítették ki. A sportos vonalat oldalt stílusban passzoló küszöbök és kiszélesített sárvédők, hátul pedig spoiler és masszív diffúzor folytatja, mely két széles krómvéget foglal keretbe.

Ami viszont igazán extrává teszi a koncepciót, az a színe: a Skoda egyik oldala ezüst (Steel Grey), a másik vörös (Corrida Red) fényezést kapott, a 19 colos könnyűfém felniket pedig pont inverzben fényezték ugyanezekre a színekre.

Motorikus átalakításokról egyelőre nincs infó (valószínűleg nem is erről szól most a fáma), az utasteret viszont Recaro sportülésekkel, sportkormánnyal és illuminált küszöb-díszlécekkel dobták fel.

A minden bizonnyal egypéldányos tanulmánynak megmaradó Rapid Sport Concept a hétvégéig tekinthető meg a Wörthersee Tour keretei között, a rendezvényt megelőző hét eseményeiről pedig korábbi beszámolóinkban olvashattok.