Ha szereted a minden képzeletet felülmúló egyedi építésű autókat, akkor valószínűleg ismered a Ringbrothers-t. Amennyiben idáig nem talkálkoztál Jim és Mike Ring kiváló munkásságával, kattints ide vagy ide egy kis ízelítőért. Ha túl vagy ezeken a cikkeken, ismerkedj meg közelebbrl a Ford Mustang Espionage-zsal is!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tavalyi SEMA Show-n mutatták be Ringbrothers-ék az 1965-ös Mustang Fastback alapjára épített fenevadjukat. Most itt egy kicsit bővebb beszámoló és néhány remek fotó is az autóról.

A kocsi vadonatúj, teljes egészében szénszálas műanyagból formázott, "Spy Green" fényezésű kasztnija oldalanként 5-5 centivel szélesebb az eredeti héjnál. Az amcsi fivérek ahelyett, hogy lemásolták volna az ikonikus Fastback vonalvezetését, saját szájuk íze szerint alakították az Espionage formáját, de végig ügyeltek arra, hogy a kocsi megtartsa a klasszikus Mustang stílusjegyeket.

Nem a karosszéria azonban, ami kiemeli az Espionage-t az egyedi építésű Mustangok tömegéből, hanem a motortérben dübörgő V8-as szörnyeteg. A Ring tesók a olyan brutális turbóval egészítették ki a 7.0 literes monstre blokkot, melynek köszönhetően észveszejtő 959 lóerőre és 1160 Nm-re ugrott a teljesítménye. Csak összehasonlításképp: a jelenleg kapható alap Mustang 435 pacival rendelkezik.

A turbó beépítése azonban csak a jéghegy csúcsa volt, a komplett hajtásláncot át kellett építeni, hogy elbírjon a földöntúli teljesítménynel. Az erőátvitelért például a Tremec T56 6 sebességes duplakuplungos váltóműve felel, amely villámgyors gangolásra képes. Nem kérdés, hogy ekkora erőt hatékonyan meg is kell tudni zabolázni, ezért a Ringbros a Baer 35 centis féktárcsáival és hatdugattyús féknyergeivel vértezte fel a kocsit.

Az Espionage hosszadalmas tervezés és építés után mutatkozott be Las Vegas-ban. Jó munkához idő kell - szokták mondani - a Ringbrothers pedig folyamatosan képes felülmúlni önmagát. Kívácsian várjuk a következő üdvöskéjüket!