A SEMA Show ritka parádés idei felhozatalában meglehetősen nehéz külön piedesztára emelhető építést találni, pláne, ha Ford Mustangokról van szó. A rengeteg kivételes gép között - ha kicsit jobban belemerül az ember  - igazából szinte mindegyikben találni olyan különlegességet, ami már megér egy cikket. A bőség zavarából a Vicious azonban már megjelenésében messze kiemelkedett.

Az alap egy 1965-ös Fastback, amit a Timeless Kustoms csapata épített meg a tulajdonos, Chris Marechal elképzelései alapján. A pletykák szerint ez már a második Mustang, amit tőlük rendelt és az első sem volt kutya: ott egy Magnuson kompresszorral megfújt 650 lóerős Coyote erőforrás figyelt a motorháztető alatt. Na de miért ne lehetne négyszámjegyű az a bizonyos teljesítményadat?

Az új projekt egy Ford Racing 350GT blokkjával indult, amihez először belülről láttak hozzá. Portolt hengerfej, Manley kovácsolt dugattyúk és hajtókarok, Comp vezérműtengelyek épültek be, majd a megerősített 5,1 literes aggregát Precision ikerturbó rendszert, valamint egy Magnuson TVS kompresszort is kapott!

A három feltöltőt a MoTec vezérlése hozza összhangba, a gázok elvezetéséről pedig a MagnaFlow egyedi rendszere gondoskodik - nem véletlenül állt tehát a gép az ő standjukon, a Batmobile szomszédságában. A végeredmény több, mint 1.000 lóerő, mely a Centerforce kuplungjával szerelt hatsebességes, szekvenciális EMCO váltóján keresztül jut a hátsó kerekekre. Az úton maradást a Ridetech állítható futóműve, valamint a Brembo elöl hat-, hátul négydugattyús fékei biztosítják.

A Vicious azonban nem csak a motorja és a hajtása miatt különleges: aki otthon van a témában, rögtön kiszúrja, hogy a gyönyörű kupé forma sem igazán gyári. A Timeless Kustoms csapata a tető megvágásával (topchop) kezdte, a folytatás pedig teljesen egyedi, hasonlóan a kézzel gyártott, 30 cm-t szélesítő widebody kithez és a hátsó diffúzorhoz.

A páratlan kasztni az Art Morrison alvázára épült. A makulátlan, vörös csíkokkal megvadított GT fényezés remekül harmonizál a végletekig puritán, de kompletten tűzpiros beltérrel, mely Sparco üléseket, Vintage Air klímát és a MoTec digitális kijelzőjét kapta.

Felnik terén a Forgeline GT3C Centerlock garnitúrája került fel, elől 11x19, hátul 13x19 colos méretben, Kumho abroncsokkal szerelve (305/30ZR19 elöl, 355/30TR19 hátul). A versenyautós setup nem véletlen: az autó elsősorban pályára épült, mindez pedig a végletekig kimaxolt technika is alátámasztja. Már a tripla feltöltés sem mindennapi mutatvány egy ilyen korú gépben, de mellette minden létező rendszernek megvan a saját, külön bejáratú hűtőrendszere, legyen szó akár vízről, akár olajról.

A Vicious a SEMA Show előtt egy nappal készült el (ismerős a sztori, igaz?) és nem is távozott üres "kézzel": a Best Domestic (legjobb hazai gyártású autó) díjat vitte, amivel egyúttal a következő Gran Turismo játékba is bekerülhet.