Ahogy azt a beszámolónkban is olvashattátok az idei SEMA-n mutatta be a Ringbrothers a három évig épített, full karbonkasztnis 1965-ös Mustang Fastback-et, melynek orrában egy 959 lóerős V8-as duruzsol. A wisconsini műhely azonban egy másik mesterművet is kiállított a rendezvényen, mégpedig a SPLITR névre hallgató, szintén '65-ös Mustangra épülő bestiát. Utóbbi csodáról remek képek születtek a nevadai Red Rock kanyonban.

A SPLITR Mustang kasztnija jelentős változásokon ment keresztül. Ringbrothers-ék kiszélesítették a kerékjárati íveket, szénszálas műanyagból készült, légbeömlővel ellátott motorháztetőre cserélték az eredeti darabot, illetve egy teljesen sík másodlagos padlólemezt is beépítettek, amely jót tett az autó aerodinamikájának.

Hogy igazán kitűnjön a tömegből, a SPLITR Mustang élénkvörös "Ford Race Red" fényezést és Nitto Invo versenygumikba csomagolt kovácsolt HRE Wheels felniket kapott amelyek elöl 18, hátul pedig 19 colosak.

Az amcsi izomtunerek azonban nem csak a '65-ös Mustang karosszériáját piszkálták meg. A 7-literes V8-as Ford Racing erőforrásba vadonatúj Lexan légszűrőházat, egy új, hatékonyabb fojtószelepházat és az MSD Atomic üzemanyag-befecskendezőjét építették be, ezen kívül lecserélték a váltót is, így a motor brutális ereje egy hatfokozatú Tremec T56-ös szerkezeten keresztül jut el a hátsó kerekekhez.