A Brabus a jövő héten startoló Genfi Autószalonon mutatja be legújabb tuningcsomagjait a Mercedes C450 és C43 AMG-hez. A pakett teljesítménynövelést és optikai átalakítást is tartalmaz.

A Mercedes házi tuningcége egy úgynevezett PowerXtra B30-410 plug-and-play modult szerelt a legerősebb, négykerékhajtású C-osztály, a C 450 AMG és a C 45 AMG motorterébe. Az új vezérlésnek köszönhetően a 3.0 literes ikerturbós V6-os erőforrás 6.100-as percenkénti forulaton leadott 410 lóerőre és 570 Nm maximális nyomatékra lesz képes.


A fenti teljesítménynövelés 4.6 másodperces százas sprintet eredményez, az elektronikus korlát kiiktatása pedig 280 km/h-s végsebességet tesz lehetővé. A Brabus egyébként három év vagy 100.000 km garanciát vállal az erőkúrára.

A motor megpiszkálásán túl a német tunerek egy sportkipugó-rendszert is beépítenek a stuttgarti fenevadba, plusz a kocsi megjelenését is megváltoztatják a kiváló minőségű műanyagból készült első koptatóval, az oldalsó szoknyákkal, a hátsó diffúzorral, valamint a csomagtérajtóra rögzített légterelőkkel és a 19 colos, feketére fényezett, szegecsekkel díszített Monoblock S felnigarnitúrával.

Az utastér sem marad érintetlen, germánok igény szerint alu pedálokkal, prémium szőnyegekkel, Brabus logóval ellátott küszöbborítással vagy fa illetve karbonmintás műszerfalbetétekkel dobják fel az enteriőrt.