Az új F90 BMW M5 Limousine már önmagában is kategóriája élvonalát képviseli, hiszen 600 lóereje és 750 NM forgatónyomatéka még a komoly szupersportkocsik számára is izzasztó lehet.

Kell-e ennél több teljesítmény? Több M5 ügyfél szerint is egyértelmű a válasz: Igen!

Az AC Schnitzer tuning cég évtizedek óta a BMW márka modelljeit teszi még tüzesebbé. Szinte minden motorváltozathoz kínálnak garanciális motortuningot, a legérdekesebb ezek közül jelenleg egyértelműen az új M5-ös BMW megfűszerezése. Az alábbiakban a hivatalos magyarországi forgalmazó, a PREMIUM CAR DESIGN foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat:

700 LE / 850 NM teljesítménnyel feszül rá az M5 az aszfaltra, ha beépítjük az AC Schnitzer motortuningját. Itt már nagyobb teljesítményről beszélünk, mint a Ferrari 488 GTB vagy a Mclaren 675 LT esetében, de nyomatékban még a Lamborghini Aventador-t is megveri bő 160 NM-rel!

Gyorsulás 0-100 km/h: 3,1 másodperc és a 200 is meg van 9,5 másodperc alatt. A Launch Control háromezres fordulatról indítja el az AC Schnitzer BMW M5-öst, ilyenkor az összkerekes autó mind a négy kereke képes kipörögni, mielőtt rendesen megtapad. Nehéz elmesélni azt az élményt, amit akkor él át az ember, amikor igazán nekilódul a tuningolt M5. Ha számszerűsítjük, akkor 10,7 másodperc alatt képes futni a negyedmérföldes versenytávot. Összehasonlításképpen: Ferrari 599 GTO: 10,9 mp, Nissan GT-R Nismo: 10,8 mp, Porsche 911 Turbo S: 10,9 sec. Ami fontos, ez egy 2 tonnás limousine, amivel az egész családodat elviheted nyaralni és úgy veri ezeket a vérbeli sportkocsikat.

Magyarországon a PREMIUM CAR DESIGN látja el az AC Schnitzer importőri feladatait, itt rendelhetjük meg a garanciális BMW motortuningunkat. Az AC Schnitzer az első forgalomba helyezés dátumától 2 év/ 100 000 km-ig vállal garanciát a hajtásláncra (M-es autók esetében 2 év/ 60 000 km), így autónk nem csak többletteljesítményt kap, hanem egy komoly szolgáltatáscsomagot is. A fent említett M5 tuning variációból itthon is fut már, úgyhogy érdemes figyelni, ha gyorsulni akarsz vele, legyél akármilyen autóval.