Ha egy sportos és agresszív szett a cél az idei szezonra, a DOTZ kérdés nélkül szállítja a tökéletes megoldást. Legfrissebb fejlesztésük, az SP5 névre keresztelt ötküllős könnyűfém család "dark" (sötét) kiadása, mely valódi fegyverként csillog bármely fenevad alatt - akkor is, ha az  történetesen egy Mercedes C63 AMG!

A prémium megjelenést az ötküllős SP5 modern designjának legkiemelkedőbb részlete, az úgynevezett háromdimenziós forma adja. A formájukban is nagyon egyedi küllőket a rájuk applikált domború minta emeli ki a szabványosság fogalomköréből, mindezt megtoldották még a Revvo-nál is jól bevált, "villás" végződésekkel, melyek nem érintik a peremet. Ez utóbbi egyébként mély, polírozott kivitel, remek kontrasztot biztosít a küllők fegyveracél felületével.

Elég csak egy pillantást vetni erre az AMG-e: a z elektronikus szintszabályzással szépen megültetett kasztni ízlésesen épül az agresszív görgők köré, melyek bármiféle kérdés nélkül beillenek a gyári 4.0 literes biturbó aggregát, a sperr diffi és az AMG Dynamic Control extrái mellé.

A felni extrém konkáv felépítése a legfrissebb amerikai felnidesignokra és tuning trendekre hajaz, kihangsúlyozva a 18-20 hüvelykes méretben számos európai modellre elérhető DOTZ SP5 Speciáls Teljesítményfaktorát. 

A DOTZ SP5 prémium kategóriás autókra is tökéletes választás. A felni nem csak TüV-engedéllyel, hanem a hazánkban a hatóságilag extra körök nélkül forgalmiba íratható H-engedéllyel is bír, így itthon is legálisan forgalomba helyezhető. A DOTZ márkát Magyarországon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik az SP5, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével!

Forrás: Dotz Mag