A Mercedes C63 AMG szedánváltozatát legutóbb a Väth piszkálta meg, most pedig itt a felbosszantott puttonyos kivitel a Posaidon jóvoltából.

A C63 Wagon 4.0 literes ikerturbós V8-as blokkja alapból 476 lóerőt és 650 Nm nyomatékot teljesít. Az ennél eggyel erősebb C63 S 510 lóerőt és 700 Nm-t tudhat a motorháztető alatt. A két variáns csak a menetteljesítményében különbözik, a végsebessége mindkettőnek 250 km/h-ban van limitálva elektronikusan. Amennyiben a tulajdonos kifizet némi extra díjat, valamint bebizonyítja az AMG Sofőrakadémiáján, hogy képes kordában tartani ekkora kraftot, a kocsik végsebesség-korlátozását 290 km/h-ra módosítják.

Vannak azonban olyan elvetemült, vastag pénztárcájú emberek, akiknek nem elég az AMG által biztosított ménes. Nekik fejlesztett ki a Posaidon tuningműhely egy brutális erőkúrát, amely a C63 AMG-ból igazi féktelen vadállatot farag. A német tunerek saját gyártmányú turbót, levegőhűtőt és a turbófeltöltőkkel közvetlenül összekapcsolt, versenyzéshez fejlesztett kipufogórendszert építenek a stuttgarti izomkombiba.

A fentieken túl a Posaidon mérnökei igény szerint optimalizálják a C63 AMG hétgangos SPEEDHIFT MCT váltóját a jobb gyorsulás érdekében, vagy finomhangolják a hátsó differenciálművet, amely jobb tapadást biztosít a hátsó kerekeknek. A Posaidon pakettes C63 AMG 700 lóerő és 890 Nm nyomaték leadására képes, amely 343 km/h-s végsebességet és 3.4 másodperces százas sprintet garantál.