A bajorok legkisebb méregzsákja nem túl gyakori vendég a tuningműhelyekben, az Alpha-N Performance azonban minden szívbaj nélkül belepakolt plusz 200 lovat a motorterébe.

A BMW 1-es sorozat kupéjának M pakettes kivitele alapból sem mondható gyengének, ugyanis az orrában morajló közvetlen befecskendezéses soros hathengeres turbós erőforrás 340 lóerő és 450 Nm nyomaték leadására képes. A motortuningra szakosodott Alpha-N Performance ezt a teljesítményt fejelte meg öblösebb leömlők és egy saját gyártású, kövérebb kompresszorkerékkel ellátott turbó beépítésével.

A német tunerek a Wagner Tuning EVO3-as megnövelt áteresztőképességű, kovácsolt szelepekkel társított töltőlevegő hűtőjét is beépítették az 1M Coupé-ba, de kicserélték a benzinpumpát valamint a gyújtórendszert is.

Az új alkatrészek és az áthangolt motorvezérlés - amely érintette a befecskendezést, a gyújtást és a töltőnyomást egyaránt - kombinációja lenyűgöző eredménnyel járt, ugyanis az átalakításokat követően az 1M Coupé 564 lóerőt és 734 Nm nyomatékot képes az útra szabadítani.

Az Alpha-N Performance-nak egyébként nem idegen a bajor márka, korábban az M3-ast és az M4-est is felpimpelték, de a 335i-hez is készítettek már erőkúrát.