A Maserati tavaly a Ghibli piacra dobásával ünnepelte 100 éves fennállását. Ez a modell volt az olasz sportkocsigyár történetében az első, amelyet dízelmotorral is szereltek. Mivel a Ghibli elég friss járgánynak számít, nem igazán nyúlt még hozzá egyik nagyobb tuningcég sem, most azonban a müncheni székhelyű HS Motorsport a JMS Fahrzeugteile-vel együttműködésben egy komplett átalakítást készített a jubileumi verdához.

Az optikai csomag első koptatót, extra légterelő bajszokat, küszöbtoldatokat, hátsó diffúzort és egy szolid csomagtérajtóra rögzített légterelőt tartalmaz. Az új karosszériaelemek a G&S Exclusive-tól érkeztek és igény szerint karbonból, vagy nagy szilárdságú műanyagból is készülhetnek.

A fentieken túl az ajtókilincsek, a sárvédőív légbeömlői, a hűtőrács, a visszapillantók illetve a kocsi teteje is szénszálas dekorborítást kaptak, amely a HS Motorsport és a JMS Fahrzeugteile közös munkája.

A Ghibli teljesítménycsomagja átprogramozott motorvezérlést és saját szelepvezérléssel ellátott, rozsdamentes acélból készült kipufogórendszert tartalmaz. Az erőkúra a 3.0 literes 275 lóerős, 600 Nm nyomatékú dízelmotor teljesítményét 320 lóerőre és 680 Nm-re növeli, míg a szintén 3.0 literes benzines, alapból 410 lóerő és 550 Nm nyomatékú blokkból 476 lovat és 650 Nm-t sajtol ki.

Ha a vevő úgy kívánja, a HS Motorsport a KW Suspension állítható csillapítású rugóstagokkal rendelkező sportfutóművét is beépíti a Ghibli-be, ezen felül egyedi, fehér karimájú, feketére fényezett, szegecselt O.Z. felniket is szerelnek a gyári görgők helyére.