Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Manhart Racing az E92-es M3-ast vette kezelésbe. A típushoz készített konverziójuk nem kisebb átalakítást visz véghez, mint a nagytestvér M5 5.0 literes V10-es blokkjának bepréselése a motortérbe – a csomag többi része ehhez képest már szinte szóra sem érdemes.

A hatalmas szívhez hétsebességes SMG váltót szereltek fel, kipufogó oldalon pedig egyedileg gyártott négykéményes rendszer teszi a dolgát. A motorcserével kapott 550 lóerőt elegendőnek is tartották, így bármiféle további tuning nélkül 334 km/h-ás végsebességet, valamint 3.9 másodperces állórajtos százas sprintet sikerült abszolválni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Optikailag első toldat, küszöbök, diffúzoros hátsó szoknya, valamint egy hátsó légterelő állt csatarendbe, 100% karbon alapokon. A teljesítmény mellé elengedhetetlen jobb úttartásról a Bilstein állítható futóműve valamint a BBS 20 hüvelykes Challenge R felni garnitúrája gondoskodik. Az utastér bevonatai terén karbon, alcantara és bőr mixet találunk a sportosság jegyében, valamint egy okos kijelzővel ellátott kormányt is hozzácsaptak a csomaghoz. A kis LCD a negyedmérföldes időt, valamint az oldalirányú gyorsulást mutatja, beállítástól függően.

A komplett átalakítást egyébként, a BMW-vel együtt 109.000 Euróért (most éppen 30 millió HUF) vesztegetik Manharték.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!