A nem is olyan régen még sokkal kultikusabban csengő Saleen neve főként mesterfokú Mustang tuningokról, valamint a gyártó pályán és pályán kívül is legendává váló saját sportkocsijáról, az S7-ről ugorhat be.

A - kisebb közjátékot leszámítva - máig az alapító, Steve Saleen által vezetett céget néhány éve kínai befektetők mentették meg a csődtől, a koprodukció első kézzel fogható eredménye pedig a 2017-ben bemutatott Saleen S1. Hogy még nemzetkozibb legyen a dolog, az amerikai-kínai sportkocsi német alapra, a valaha szebb napokat látott - eredetileg Volkswagen motoros - Artega GT-re épül. A fejlesztést egyébként 2007-ben kezdték, amikor az S7 gyártását leállították - jó hír azonban, hogy 2021-ben ez utóbbi gép is reinkarnálódik majd.

Ugyan az autó tömeggyártása csak jövőre indul, az S1 versenyváltozata már most szép karriert futott be. Például saját bajnokságuk is van Amerikában, a Saleen Cup, ami leginkább azért lett létrehozva, hogy közben fejleszteni tudják az autót. Mindemellett rágyúrtak a GT4 homologizációra is, jövőre tehát ebben a kategóriában is indulni tudnak majd, a saját márkakupa mellett.

Az autót egyébként egy turbós, soros négyhengeres középmotor hajtja, 450 lóerővel és 3,6 másodperces állórajtos 100 km/órás gyorsulással. Talán első hangzásra meglepőek az adatok, az autó azonban rendkívül könnyű, mindössze 1.300 Kg körüli tömeggel bír.

A cél a gyártással azonban nem kevesebb, mint Ferrari-McLaren-Lamborghini trió piacának meghódítása, ami egy négyhengeres blokkal azért elsőre elég merészen hangzik, még a viszonylag hihető szupersporkocsis forma mellett is. Nagy erényt jelent azonban az autó ára: az S1-et - minden bizonnyal a kínai gyártásnak köszönhetően - 100.000 dollárból (jelenleg kb 30 millió HUF) kihozzák, ami cirka fele a "vetélytársak" modelljeinek. Habár tegyük hozzá, sokkal inkább a Porsche Cayman, vagy a Maserati Granturismo kategóriájával lehetne inkább összemérhető.

Az autó pálya-változatát a hétvégén a Las Vegas Speedwayen, egy nyilvános pályanap keretei között vehette szemügyre akció közben a nagyérdemű, ami a Blancpain GT World Challenge America és a Saleen Cup utolsó versenye volt idén. A Saleen boxában pedig már az S1 végleges, utcai verziót is kiállították. Lamboboynak köszönhetően részletekbe menő galériát kaptunk a kint látottakról.