Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Közel egy év találgatást, kémfotókat és különböző híreket követően, a Nissan GT-R limitált kiadású sportosabb változata, a V-Spec ma hivatalosan is megérkezett. A módosítások sora az eddig kiszivárgott infók okán alig-alig tartalmaz meglepetést, a legnagyobb újdonságot talán az eddig nem látott, Black Opal fényezés jelenti. Na meg van egy rakás fotó.

A külső módosítások karbon hátsó szárny, hűtőmaszk, valamint a fékek hűtéséért felelős beömlők hármasából áll össze. Szintén újdonság a NISMO 20 hüvelykes, pihekönnyű felni garnitúrája, amihez a Bilstein futóművének köszönhetően húzták közelebb a kasznit.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A motorikus módosításokat mindössze egy elektronikus turbónyomás szabályzó képviseli, mely középső és magas fordulatokon juttatja több nyomatékhoz a 3.8 literes V6-os erőforrást, kisebb sebesség mellett pedig üzemanyagot spórol. Mindezt még egy titánium kipufogórendszerrel toldották meg – bár pontos lóerő adatokkal nem szolgáltak, annyi biztos, hogy a plusz pacikhoz a fékeket is karbontárcsásra cserélték. Ha hinni lehet a korábbi híreszteléseknek, a végeredmény valahol 513 LE környékén keresendő.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A lényeget inkább a súlycsökkentésben kell keresni, melynek az utastér is áldozatul esett: a Sparco karbon első sportülései mellett ebből az anyagból készült többek között a középkonzol, a műszerfal, valamint a legtöbb elem borítása. A hátsó ülések egyszerűen eltávolításra kerültek – lehet, hogy csak túlságosan borúlátó vagyok ezen a hideg reggelen, de az így kialakított tároló helyek szvsz szörnyen bután néznek ki. Persze, az összesen 100 kg-os könnyítés fényében ezt talán be lehet tudni járulékos veszteségnek is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó alapára maradt a korábban beharangozott 15.750.000 Yen (ma 33.5 millió HUF), ami Japánban csaknem duplája az eredeti verziónak, február 2-ától pedig már hét kinti képviseletnél is megvásárolható. Hogy a világ más országaiba is eljut-e a Victory Specification, egyelőre kérdéses – de az igazat megvallva, nem túl valószínű.