A mondat már így leírva is egy rossz viccnek tűnik, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne hasonló konverzióban gondolkodni. Sajnos - vagy szerencsére - az Ingo Noak Tuning névre hallgató német kompániának köszönhetően azt is láthatjuk, hogyan mutat mindez a való életben.

Az extrém, szegecselt szélesítésekkel operáló bodykitek divatja igencsak hódít jelenleg a háttériparban. Az alapötletet a Rocket Bunny szettek dobták be a köztudatba, az igazi áttörést azonban Liberty Walk tavalyi SEMA Show-s szereplése hozta el. Azóta számos sport - vagy nem annyira sport - géphez készítettek hasonszőrű konverziót, sőt, még Justin Bieber új vasán is ilyen figyel.

Nem csoda tehát, hogy mindenki ilyet akar, na és persze olyanok is meglovagolták a divathullámot - legyen szó cgéről, vagy akár egyedi építésekről - akikhez nem feltétlenül a szuper sportautók világa áll a legközelebb. Szó se róla, láttunk néhány tényleg nagyon komolyan sikerült átalakítást (nem egyet itthon is) de ezek inkább a ritka kivételek közé tartoztak.

Ami jól mutat Lamborghinin, Ferrarin, vagy netán Nissan GT-R-en, nem biztos, hogy ugyanilyen jó választás egy Golf 6 GTI-re, mint az jelen esetben is történt. Tény, hogy extrém a dolog, hogy beférnek előre is a 10+ col széles MB Design felnik, meg van az a szög, amiből fotózva ez is jól néz ki, de összességében ez a brutálisra szélesített Volkswagen azért elég messze van a széptől és harmonikustól.

A Golf karbon diffúzort és első légterelőt, valamint sportkipufogót is kapott, továbbá az AP Sportfahwerke futóműve segítségével hasal fixen a földön. Mondjuk ekkora ívek alatt akad még némi hely elfordítani a kerekeket.

Annyi viszont biztos, hogy nem egyedi esetről van szó, kíváncsiak leszünk, jövő tavaszi Wörthersee Tour-ig mennyi marad ebből az őrületből. Azt azért nehéz lenne elképzelni, hogy az élre vasalt germán stílusú csodák letisztult vonalát pont ez váltaná, na de ki tudja. Lehet, hamarosan ismét jó világ jön a műanyagosokra.