Dél-Németországban, Ulm közelében fekszik Illertissen városkája, ahol a 26 éves Dominik Rapp már 2012 óta reszelgeti nem mindennapi kis fauvéját. Az anno újonnan hozzá került Polo mára közel sem gyári oldalát mutatja.

A folyamat egy K-Tech állítható magasságú szettel kezdődött, amit idén váltott le a levegős futómű, melyet a V-Unlimited csapata épített be a gép alá. A TA-Technix TüV-engedéllyel is rendelkező airride rendszerét a G.A.S. technikájával megbolondítva valósult meg az optimális mélység, mellyel a DOTZ Revvo Dark már sokszor bizonyított garnitúrájára süllyed rá a bódé.

Bár ilyen ültetés mellett jóval nagyobbnak tűnnek, a peremes felnik 7,5x17 colosak, 185/35-ös abroncsokkal szerelve. A patent kiállást 35-ös ET-vel a sárvédők módosítása nélkül sikerült elérni. Dominik nem is akarta erőltetni a "pufók" kinézetet, ami ezekkel az alkatrészekkel jár.

Az egyébként teljesen gyári kasztnira rendőrautós fóliázás teszi fel a koronát, melyet az olasz Garda-tó melletti So.Ga találkozó jegyében dekoráltak fel, melyre Dominik minden évben kijár a barátaival. Nem lesz ez másképp idén sem.

Tetszik a szett a Polo alatt? A felnik hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A Dotz márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik a Revvo, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével!

Forrás: Dotz Mag