Sleeper, azaz jelentéktelen külsővel rendelkező, de a színfalak mögött botrányosan felpaprikázott erőgép. A meglepetésautó, ami a legdrágább kategóriás sportautók felvágós tulajdonosainak is képes néhány kellemetlen pillanatot okozni.

Rengeteg példát láthattunk már efféle építésekre. Csak hogy az utóbbi időszak termését tekintsük, ott van a Koenigsegg motoros Ford Granada, a Nissan Silvia Blokkal szerelt kombi Lada, vagy akár a Golf-gyorsulási témában világrekorder Boba-Motoring kifejezetten utcára készített, gyári külsejű 1.150 lóerős kettes Golfja, a Boba. Na és persze van Toyota Priusból épített V8-as izomautó is.

Ez utóbbival mutat némi rokonságot az a nem mindennapi építés, amivel az idei SEMA Show-n lepte meg a Toyota a mit sem sejtő nézőközönséget. Ez a Camry odakint minden kétséget kizáróan az egyik legaljasabb és legpolgárpukkasztóbb sleeper, amit valaha is építettek.

Az okokhoz kicsit bele kell éljük magunkat egy olyan világba, ahol a nyolc hengeres motorhang a mindennapok része. A Toyota Camry - a Priushoz hasonlóan - gyakorlatilag mindent megtestesít a keményvonalas autósok szemében, ami nem amerikai: hibrid is, japán is, családi autó is, hol van ez a hatalmas V8-as izomkupék világától? Ha mindezt hazai viszonylatba tennénk át, körülbelül azt a szintet kellene elképzelni, mintha mondjuk egy kétütemű Trabantból építenének hasonló lopakodót.

Ülhet bárki akár a legerősebb új Mustang volánjánál, joggal retteghet ettől a bántóan gyári külsejű szürke Toyotától. Az autón csupán a bódé az, amit a 2015-ös Camry-ről adoptáltak, alatta egyedileg épített csővázat, valamint utcai autókkal köszönőviszonyban sem álló technikát találunk. Az eredeti Camry alkatrészekből álló, egyébként minden részletében (ajtók, ablakok, zárak) funkcionális külső héj kis hidraulikai rásegítéssel hajtható fel, akárcsak egy gyorsulási versenyautó esetén. A Toyota motorsport részlege tehát gyakorlatilag egy teljes egészében utcai kinézetű Funny Car-t épített.

A biztonsági ketrec kellős közepén elhelyezkedő, egyetlen darab versenyülés előtt egy Toyota Tundra kovácsolt dugattyúkkal és hajtókarokkal megerősített, 5,7 literes V8-as erőforrása foglal helyet, melyet a TRD (Toyota Racing Department) kompresszorával, valamint nitrórendszerrel is megerősítettek, csak úgy az íze kedvéért. Az váltó, az elektronika, valamint a komplett hátsó felfüggesztés szintén a Tundrából való, a kipufogót pedig a Magnaflow készítette. Az építés során rendkívül ügyeltek a hétköznapi illúzió megtartására, így a felnik is a típushoz gyártott 18 colos gyári garnitúrát mintázzák. Egyedül az extra széles hátsó kerekek árulkodhatnak a turpisságról a 335/30/18-as drag abroncsokkal szerelve, de ezt persze átlag Corvette-tulajdonos nem fogja kiszúrni a pirosnál.

A dragster-Camry jelen állapotában 850 lóerőt tesz le az aszfaltra, mindez negyedmérföldön magas 9-másodperces eredményre, az utcán pedig garantált állkoppanásra elegendő. Ilyen idővel, gyári autók közül talán a Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse ha rendelkezik.

A gép bemutatkozó videója

A Camry sleeper a SEMA Show-n

Az ötlet marketingfogásnak is remek a Toyotától, az érdemeket pedig még tovább növeli, hogy a remekművet mindössze 11 hét alatt rakták össze kompletten a kiállításra.