Hát persze, hogy láttál, ott van rögtön a DM Motorsport MK1-es Bad Rabbit-je az 4.2 literes S4 motorral, vagy a német Asgard Performance építése, melynek hátsó kerekeit egy Lamborghini Gallardo V10-es erőforrása hajtja. A legújabb agymenés pedig Kanadából jött!

Igaz, ez most némiképp szerényebb, mint a korábban látott, csúcsblokkokkal szerelt fauvék, ezúttal csupán egy erősen átalakított Volkswagen Bogár alvázra épített MK1-es kasztniról van szó. A dolog érdekessége viszont, hogy a Bogár-Golf hibrid mindössze 16 nap alatt született meg egy lelkes tuner, David Aronson garázsában.

A cél nemes volt: megmutatni, hogy a porig ültetett Volkswagenek kultusza messze többről is szólhat, mint az airride-ról, a mutatós felnikről és a hangzatos nevű futómű-átalakításokról. Nos, akárhogy is nézzük, felni és (hátul) hellaflush jellegű fitment azért itt is van, az autó orrában pedig - mily meglepő - egy airride rendszer tartálya figyel.

Ami viszont az erősen kibelezett utastérben van, az több, mint meleg: a sofőr gyakorlatilag egy levegőt szív a karburátorokkal, szó szerint testközelből élvezheti az elpörgő hátsó gumik illatát, a mobilt pedig érdemes jól rögzíteni menet közben, mert ha a padlólemez helyén netán kipottyan, már aligha lesz ugyanolyan.

Hasonlóan leharcolt képet mutat a fülke első része is, itt minden a puritán használatról szól: ilyen butaságokkal, hogy műszerfal - vagy csak bármilyen műszer - hősünk már nemigen bajlódott. Belső fényforrás is csak a motor- és - ugye - az airride-térben van, a többit mondjuk tényleg kár is megvilágítani.

Vitatható, hogy rögtön rat-kategóriába kell-e sorolni a gépet, hiszen láthatóan félkész az építés, egy kicsit komolyabb ráfordítással ebből még bármi kihozható. Kérdés, hogy David tényleg ennyire low-cost projektnek szánta-e a végeredményt, mert ebben a műfajban viszont tényleg rendesen odaver.

De több, mint valószínű, hogy ez is volt a cél.

Forrás: Reddit