Egzotikus olasz autót venni vonzó, ám kockázatos dolognak számított a hatvanas évek Amerikájában. A kereskedések másként működtek, mint manapság és olyan szakképzett szerelőt is nehéz volt keríteni, aki értett az európai vasakhoz. Emiatt az olyan olasz autógyárak, mint az Intermeccanica vagy az ismertebb De Tomaso jó ideig amerikai motorokat szereltek a tengerentúlra szánt modellekbe.

Ilyen járgány volt az Italia Spyder elnevezésű roadster is, melyet az Intermeccanica 1968-ban dobott piacra az újvilágban.  A kocsi stílusa a korabeli Ferrarikra emlékeztet, emblémája miatt is sokan ágaskodó bikaként emlegetik.

Az Italia Spyder motorházteteje alatt egy 250 lóerős Ford 301 V8-as blokk dolgozik, amely 6.2 szekundumos százas sprintet tett lehetőve. Ez a menetteljesítmény igencsak tekintélyt parancsoló volt a 60-as években.

Exkluzivitása ellenére a Spyder nem számított horrorisztikusan drága autónak, kb. olyan volt, mintha ma megvennénk egy Corvette-et. A kocsi ismeretlenségének fő oka a nevetségesen lassú gyártási folyamat volt. 1967 és 1973 között mindössze 400 darabot tudott összeszerelni belőle az Intermeccanica. A képeken szereplő modell néhány héten belül kerül kalapács alá Amerikában.