Adott egy nyugdíjas amerikai házaspár, valamint a feleségnek vásárolt veterán amerikai izomautó. Az ugye kvázi egyértelmű, hogy néha Apu is meghajtja a kocsit, de amit ezzel a Mustanggal közösen műveltek, az semmi esetre sem mindennapi.

Nem is csoda, hogy egy róla készült kósza fotó a tavalyi év során az egyik legtöbbször megosztott izomautós kép volt azon a bizonyos közösségi oldalon is. Ahogyan megszokhattuk itt, és az internetes fórumokon is tonnaszám találunk képeket szebbnél-szebb építésekről, bármiféle extra infó nélkül. Sok van pedig, amire az ember azért kíváncsi lenne részleteiben, de ugyanazon egy darab felkapott kép rengeteg feltöltése, valamint az okosan kereső-optimalizált oldalak miatt legtöbbször gyakorlatilag lehetetlen eljutni a valódi forrásig.

Mai Fordunk esetén például jó másfél év telt el, mire egyszer csak véletlenül rátaláljunk a tulajdonosok oldalára. A Black Mamba névre hallgató gép egy veterán izomautókért rajongó dél-kaliforniai páros, Scott és Laura Taylor gondozásában nyerte el jelenlegi állapotát. Az 1968-as évjáratú Mustangot történetesen a pár hölgytagja kapta nyugdíjba vonulása alkalmával, a hasonló korú gyűjtőkkel ellentétben ő azonban nem (csak) a restauráció mellett döntött. Innentől pedig közös családi projektként folytatódott a munka.

Ami kezdetektől biztos volt, hogy egy igazán extrém erőforrás fog a motorháztető alá kerülni, a tervezésnek pedig már a kasztni terén is ennek tudtában álltak neki. A legfontosabb alapkövet az Art Morrison kifejezetten izomautók számára gyártott Max-G alvázának beszerzése jelentette, melyre - gondos előkészítés, rozsdátlanítás és felújítás után - a Pepper Fabrications műhelyében applikálták rá a fém bódét. A művelet igencsak munkás volt, a kasztnit például majd 10 cm-el kellett meghosszabbítani, de itt készültek el az új, egyedi padlólemezek, a tűzfal, a belső sárvédőlemezek, a motor és a váltó felfogatásai is.

Bár efféle építések terén nem egy szokványos megoldás, a futóművet az Air Ride Technologies háromgallonos tankjával operáló Ride Pro rendszere ülteti meg, akár 5 cm-re az aszfalttól. A megállásról a Wilwood 13 colos hűtött tárcsáiba harapó hatdugattyús fékek gondoskodnak, felnik tekintetében pedig az American Racing eredeti, Shelby Cobra 427-es polírozott garnitúrája került fel, elől 17x8, hátul 17x9,5 hüvelykes méretben. Utóbbiakra a BF Goodrich 245/45-ös és 285/40-es abroncsait feszítették.

Ezt követően kezdett igazán formát ölteni a dolog: a Mustang a Tolvajtempóból jól ismert üvegszálas Eleanor bodykitet kapta, a hozzá tartozó oldalsó kipufogókivezetésekkel, valamint a hátsó oszlopon elhelyezett tankbeömlőnyílással együtt. A motorháztető karbonból készült, a bevett stiftes megoldás helyett pedig - egyedi belső rögzítők segítségével - az utastérből nyitható.

A Candy Apple Red sportcsíkokkal megbolondított éjfekete fényezés a River Auto Body műhelyében készült, a sötétszürke bőrbe csomagolt beltér pedig az Acme Tops and Tunes munkája. Az üléseket a Shelby Signature Series sorozatából szerezték be, a vadiúj műszeregység az Autometer Phantom kínálatából való. Mindezen túl központi zár és elektromos ablakok, valamint egy Boston Acoustics hangrendszer is növeli az utastéri élvezeteket.

Ami pedig a szívet illeti, egy brutálisan feltuningolt nyolcliteres (490 ci) V8 Shelby 427-es erőforrás került az autó orrába. Az alumínium blokk kovácsolt dugattyúkat, hajtókarokat és főtengelyt rejt, az extra löketet pedig Edelbrock hengerfej, két Road Demon Junior karburátor, egyedi leömlők és kipufogó, valamint NOS Pro-Shot nitrórendszer hozza.

Az autó 110-es oktánszámű benzinnel 705 lóerőt és 865 Nm nyomatékot teljesít, minderre további 200-250 pacit tesz rá a dinitrogén-oxid. A jókora kraft a Tremec TKO 600 megerősített ötsebességes, manuális váltóján keresztül jut a hátsó kerekekre.

A Black Mamba - vagy ahogy tulajdonosai becézték, a 427 Naja - számos díjat, címlapot és elismerést zsebelt be 2010 és 2012 között, majd az elkövetkező években a veterán autók teljes körű szervizével és felújításával foglalatoskodó Eastwood Company használta demóautóként. Utoljára egy augusztusi aukción tűnt fel a gép Kaliforniában, ahol potom 190.000 dollárért  (kb. 47 millió HUF) cserélt gazdát.

Forrás: 427 NAJA