A második világháborút megelőzően az amerikai és az európai autópiacon annyira eltérő modellek voltak, hogy azt ma már el sem tudnánk képzelni. A békekötést követően azonban az amcsik egyre nagyobb figyelmet fordítottak Európára, ami természetesen hatással volt az autóiparra is.

Az 50-es évek elején a Chevrolet egy olyan négykerekű kifejlesztése mellett döntött, amely az öreg kontinensen is megállja a helyét. Az első Corvette ilyen módon abszolút kuriózumnak számított a jenki járgányok között.

De a Chevy üdvöskéje nem csak emiatt volt különleges. Ez volt ugyanis az első sorozatgyártású autó, melynek teljes karosszériáját üvegszálas műanyagból készítették. A Corvette kisebb volt európai konkurenseinél, azonban 150 lóerős, három karburátorral ellátott, hathengeres motorjának köszönhetően messze felülmúlta a vetélytársak menetteljesítményét.

A Corvette első inkarnációjából 1953-ban mindössze 300 darabot gyártottak, és mindegyik fehér fényezéssel, valamint vörös utastérkárpittal gördült le a futószalagról. A képeken látható szépen felújított példány a 274-ik a sorban és márciusban kerül majd árverésre.

Még nem tudni, mennyi lesz a kikiáltási ára abban viszont biztosak lehetünk, hogy nem vesztegetik majd olcsón.