Az Olasz meló című filmben használt 1968-as Lamborhini Miura a napokban vált elérhetővé a gyűjtők számára. Az eladó, a Chesire Classic Cars a kocsi árát egyelőre nem tette közzé. A legendás akciófilmben két Miura szerepelt, az egyiket azonban totálkárosra törték. Az épen maradt példányon próbál most túladni az angol veterán autókereskedés.

A narancs fényezésű, fehér bőrkárpittal ellátott Lambo mindössze 19 ezer km-t futott, 2011-ben azonban egy a motorblokkon keletkező hajszálrepedés miatt vadonatúj erőforrást kapott. A 3.9 literes blokk egy ötgangos manuális váltón keresztül juttatja el 350 lóerős és 355 Nm-es teljesítményét a hátsó kerekekhez. A Miura ezzel a ketyegővel 7 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet.

Az eladásra kínált legendás sportkocsival annak idején a Lamborghini gyár ügyfélmenedzsere, Enzo Moruzzi hajtott el az olaszországi Gran San Bernardo hágóhoz a három napos forgatásra. Miután felvették a jeleneteket, a Miura 1968 július 2-án került a Zani autókereskedéshez, majd ezután ötször cserélt gazdát.