Az Artcurial Motorcars Salon Retromobile február elején bocsájtja árverésre a képeken látható különleges veterán sportkocsit. Az 1957-ben gyártott Ferrari 355 S Spider Scaglietti az előzetes becsélek szerint 30 és 35 millió dollár közötti összegért találhat majd gazdára, ami azt jelenti, hogy csak néhány millió dollárral lesz olcsóbb a valaha volt legdrágább elárverezett autónál, a 38 gurigáért elkelt Ferrari 250 GTO-nál.

A 355 S Spider eredetileg egy 3.8 literes V12-es motorral volt szerelve, amellyel a legendás 12 órás Sebring futamot teljesítette. Az autó erőforrása később egy 4.1 literes 400 lóerős V12-es blokkra lett cserélve, mielőtt rajthoz állt volna a 24 órás Le Mans versenyen.

A kocsinak sajnálatos módon fel kellett adnia a maratoni futamot, de előtte még beállította az addigi legnagyobb, 120 mérföld per órás (193 km/h) átlagsebesség rekordját.

Ez a legendás vén csataló hihetetlen versenypedigrével bír és olyan híres sofőrők ültek a kormánya mögött, mint Sir Stirling Moss vagy Mike Hawthorn és Luigi Musso Le Mans-pilóták, melynek fényében nem meglepő a várakozások szerinti csillagászati vételár.