A második generációs R8 debütálására maximum fél évet kell már csak várni, az Audi azonban egy még komolyabb szuper sportautó fejlesztésébe is belefogott.

A hírek szerint már zöld utat is kapott az Audi R10, mely egy elődjénél nagyobb és erősebb kétüléses gépet takar, kinézete pedig erősen emlékeztet majd a gyár Le Mans R18-as versenyautójára. 

Az R10-es pillekönnyű karbon kasztnit kap majd, erőforrás terén pedig egy ikerturbós, hatliteres V10-es kerül az ülések mögé, cirka 850 lóerős tudással. Minderre két elektromotor segít majd rá, együttesen 1.000 lóerő körüli teljesítményt garantálva, mellyel már a McLaren P1, vagy éppen a LaFerrari ligáját célozzák meg.

Az akár a Veyront is maga mögé utasító szuper-Audi erősen limitált szériás gyártása 2016-ban kezdődhet, az új platformot pedig jó eséllyel a Porsche, Lamborghini és Bentley modellekhez is fel fogják használni.

Jó kérdés, mi célja lehet a gyárnak egy efféle modellel, bár ha az R8-ból valóban dízel verzió is lesz, talán nem is árt a megerősítés a márka sportos mivoltát illetően.

Forrás: Auto Motor & Sport