A világrekordjairól, valamint saját márkás szuper sportautóiról híres Hennessey Performance a SEMA Show keretei között leplezte le a 2014 óta fejlesztett Venom F5-t, melyet immáron bevallottan a Bugatti Chiron-gyilkos szériának szánnak. Úgy fest, mindez sikerülni is fog.

Míg a korábbi Venom GT-k Lotus alapokon nyugodtak, az F5 gyakorlatilag a semmiből épült, 100%-ig saját fejlesztésű alkatrészeket tartalmaz az alváztól a kasztnin keresztül a futóműig. Motorilag ikerturbós, 7,4 literes V8 alumínium blokk hajtja 1.600 lóerős teljesítménnyel, mely akár kézi, akár hétsebességes, szimpla kuplungos automata sebességváltóval is párosítható. A Venom F5 végletekig optimalizált, kiváló aerodinamikája szinte a pályára ragasztja a gépet, utcai, vagy versenykörülmények közt egyaránt.

A saját vázra épített Venom F5 súlya alig több, mint 1300 kilogram, ami irgalmatlan gyorsulást eredményez. A Hennessey még nem végzett hivatalos teljesítménytesztet, de az F5 várhatóan kevesebb, mint 10 másodperc alatt sprintel nulláról 300 km/h-ra (!!!!), a manapság divatos 0-300-0 tesztet pedig kevesebb, mint 30 másodperc alatt tudja majd le. Emlékezzünk csak, a Chiront e tekintetben már a Koenigsegg Agera RS is megverte, azonban ez a rekord is legalább 6 másodperccel elmarad majd a Hennessey idejétől. Az F5 végsebességét pedig 484 km/óra (!!!) körül várják, Ilyen menetteljesítménnyel akár a mai Forma-1 autók ellenfele is lehet.

Az új fenevad mindössze 24 példányban készül majd a cég texasi gyárában, ehhez mérten pedig az ára is a szuperritka szuper sportautók szintjén mozog. John Hennessey minden egyes lóerő után 1.000 dollárt kér el a vásárlóktól, az ár forintban számítva így csaknem fémilliárdot tesz ki. 

A hivatalos leleplezést november 1-én ejtették meg a Shell / Penzzoil standján, ahol egy nappal korábban Ken Block is bemutatta a legújabb versenyautóját. Az F5 péntekig tekinthető meg itt Las Vegasban, hihetetlen élőben látni egy ilyen fenevadat! További részletek a galériában.

Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «