képünk illusztráció

A benzines és a gázolajos aggregátok hívei körében is nagy felzúdulást okozhat a német autógyártótól származó hír, mely szerint TDI erőforrással is gyártanák az Audi R8 következő generációját.

Pedig az ötlet nem új keletű, sőt, a gyártó sikereire alapozva a technológia felhasználásában a 24 órás versenyeken inkább az meglepő, hogy mindeddig még nem készült ilyen erőforrással szerelt utcai R8-as.

Nem beszélve arról, hogy 2008-ban az Audi már debütált egy R8 TDI Le Mans fedőnevű koncepcióval, melyben egy 500 lóerős V12-es dízelmotor dolgozott. A sorozatgyártásra akkor még nem került sor, a második generációs szuper sportautó változatai között azonban már egyre biztosabb, hogy lesz hasonló kivitel.

Sőt, nem is egyféle hanem rögtön egy 4.0 és egy 5.0 literes V10-es dízelmotorról is szólnak a hírek, melyet a Bentley-vel közösen fejlesztenek a németek. Az új blokkok debütálására várhatóan 2017-ben kerül majd sor, a benzines erőforrások pedig már hamarabb elérhetőek lesznek.

A Lamborghini Gallardo utódjával azonos padlólemezre épülő sportautóhoz e téren 4.0 literes ikerturbós V8-as és 5.2-es szívó V10-es motorok készülnek, a jelenleginél is izmosabb, 460 és 540 lóerős kivitelben.

Sőt, a hírekszerint 2016-tól lesz elérhető a 600 lóerős R8 V10 Plus, valamint várhatóan ebből a típusból is készül majd teljesen elektromos e-Tron kivitel.

Akárhogyan is lesz, a tavaly őszi zseniális Audi reklám valószínűsíthetően egy párszor le fog játszódni a benzinkutakon nevet